Please fill this field
Rob ROOKEN Rob ROOKEN
Rob ROOKEN

Fractie Europese Conservatieven en Hervormers

Lid

Nederland - JA21 (Nederland)

Geboortedatum : , Groningen

Home Rob ROOKEN

Lid

ENVI
Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid
D-CN
Delegatie voor de betrekkingen met de Volksrepubliek China

Plaatsvervanger

ITRE
Commissie industrie, onderzoek en energie
LIBE
Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken

Laatste activiteiten

Passende bescherming van persoonsgegevens door het Verenigd Koninkrijk(B9-0272/2021)

21-05-2021
Schriftelijke stemverklaringen

JA21 is voorstander van de goedkeuring van een regeling (adequaatheidsbesluit) die de doorgifte van persoonsgegevens tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU mogelijk maakt.
De Britten hebben namelijk zeer hoge standaarden op het gebied van databescherming. De databescherming in het Verenigd Koninkrijk is gelijk aan de Europese.
Het Europees Parlement heeft echter een resolutie geschreven waarin zij kenbaar maakt geen voorstander van deze adequaatheidsbesluit te zijn. Voor de meerderheid van het EP blijft Brexit namelijk een onaanvaardbare realiteit. Ze gebruiken dit onderwerp dan ook om hun minachting voor het besluit van het Verenigd Koninkrijk te botvieren.
Over het adequaatheidsbesluit zelf wordt niet gestemd door het Europees Parlement.
Vandaar dat JA21 tegen deze resolutie heeft gestemd. Wij steunen het besluit van de Europese Commissie. De continuïteit van de data stromingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU is essentieel voor de handel, hiervoor is deze regeling noodzakelijk.

Rob ROOKEN
Rob ROOKEN

op EP NEWSHUB

RT @djeppink: Felicitatie @SilvioErkens en blij dat ik namens @JuisteAntwoord mee kon tekenen. Er is nu een meerderheid in Nederland die kernenergie ziet als duurzaam. Een belangrijk keerpunt, waar we hard aan werkten. https://t.co/WIXsU6urRn