Please fill this field
Rob ROOKEN Rob ROOKEN
Rob ROOKEN

Fractie Europese Conservatieven en Hervormers

Lid

Nederland - Forum voor Democratie (Nederland)

Geboortedatum : , Groningen

Home Rob ROOKEN

Lid

ENVI
Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid
D-CN
Delegatie voor de betrekkingen met de Volksrepubliek China

Plaatsvervanger

ITRE
Commissie industrie, onderzoek en energie
LIBE
Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken

Laatste activiteiten

Noodsituatie op het gebied van klimaat en milieu (RC-B9-0209/2019, B9-0209/2019, B9-0211/2019, B9-0212/2019, B9-0215/2019, B9-0216/2019, B9-0218/2019, B9-0220/2019)

28-11-2019
Schriftelijke stemverklaringen

De FvD-delegatie stemde tegen deze resolutie over de noodsituatie op het gebied van klimaat en milieu. Wij gaan niet mee in het paniekvoetbal van de klimaatonheilsprofeten. Er is namelijk geen consensus in de wetenschappelijke wereld in hoeverre de mensheid invloed heeft op klimatologische processen. Massale bangmakerij door middel van extreme waarden uit computermodellen is gebaseerd op extrapoleren en laat de werkelijkheid niet zien.
Reële voorspellingen over hoe het klimaat zich gaat ontwikkelen in de nabije toekomst zijn simpelweg onmogelijk te maken, laat staan voorspellingen over het klimaat over tientallen jaren. Het megalomane EU-budget dat op basis van deze hypothese wordt vrijgemaakt, gaat voor de burgers van de EU enorme financiële gevolgen hebben, namelijk 11 500 miljard EUR gedurende twintig jaar, oftewel 575 miljard EUR per jaar.

VN-klimaatconferentie 2019 (COP25) (B9-0174/2019)

28-11-2019
Schriftelijke stemverklaringen

De FVD-delegatie stemt tegen de ontwerpresolutie inzake de VN-klimaatconferentie in Madrid. Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat menselijk handelen een significante invloed heeft op temperatuurschommelingen. De grenswaarden van 2,0 of zelfs 1,5 graden Celsius zijn allebei arbitraire getallen.
De EU wil een leidende rol spelen op het gebied van transitie, maar het is onwaarschijnlijk dat andere natiestaten buiten de EU ons hier mak in zullen volgen. Bovendien wil het Europees Parlement kernenergie uitfaseren door centrales te gaan ontmantelen, maar wij willen juist investeren in de ontwikkeling van kerncentrales. Dit is namelijk het beste alternatief dat we nu voorhanden hebben. Hoge energiedichtheid, schoon en economisch duurzaam. Ook wil FVD vasthouden aan aardgas – de meest efficiënte en schoonste brandstof die er is.

Rob ROOKEN
Rob ROOKEN

op EP NEWSHUB

RT @sypwynia: Voor wie zich afvraagt waarom een deel van Europa steeds weer solidair moet zijn met het andere (maar nooit andersom) - hier een kijkje achter de schermen. https://t.co/8t0XGcuryc 

RT @thierrybaudet: Buiten vindt niet of nauwelijks besmetting plaats. Het is onredelijk om #horeca dicht te houden. Gun ondernemers en alle mensen in Nederland morgen deze Hemelvaartsdag! Oproep aan het kabinet: maak vanavond nog bekend dat MORGEN de terrassen en strandtenten open kunnen! #FVD https://t.co/i2H9stEwOK 

RT @fvdemocratie: Géén permanente verandering, géén nieuw normaal! 🔴 Het kabinet kwam te laat met de lockdown en bouwt die lockdown nu véél te laat en te langzaam af. Natuurlijk moeten we kwetsbare groepen beschermen, maar de rest van de samenleving kan weer open - zonder "nieuw normaal"! #FVD ⤵️ https://t.co/KJr4lJvms6 

Contact

Bruxelles

Strasbourg