Please fill this field
Lara WOLTERS Lara WOLTERS
Lara WOLTERS

Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement

Lid

Nederland - Partij van de Arbeid (Nederland)

Geboortedatum : , AMSTERDAM

Home Lara WOLTERS

Lid

CONT
Commissie begrotingscontrole
JURI
Commissie juridische zaken
D-CN
Delegatie voor de betrekkingen met de Volksrepubliek China

Plaatsvervanger

CULT
Commissie cultuur en onderwijs
D-US
Delegatie voor de betrekkingen met de Verenigde Staten

Laatste activiteiten

De moord op Daphne Caruana Galizia en de rechtsstaat in Malta (debat) EN

25-03-2021 P9_CRE-PROV(2021)03-25(2-160-0000)
Bijdragen aan plenaire debatten

Toepassing van Verordening (EG) nr. 2020/2092, het conditionaliteitsmechanisme gekoppeld aan de eerbiediging van de rechtsstaat (B9-0206/2021, B9-0207/2021, B9-0208/2021)

25-03-2021
Schriftelijke stemverklaringen

De PvdA in het Europees Parlement steunt de resolutie over de toepassing van de verordening over het conditionaliteitsmechanisme voor de rechtsstaat. De resolutie stelt duidelijk dat de toepassing van de verordening niet afhankelijk kan worden gemaakt van niet-bindende documenten en richtlijnen. De PvdA in het Europees Parlement is bezorgd om de tijd die nu al is verloren, en had daarom het liefst gezien dat een beroep wegens nalaten (onder artikel 265 van het verdrag) reeds via deze resolutie in gang werd gezet. De termijn van 1 juni die nu in de resolutie staat, zien we daarom als een harde deadline, wat concreet betekent dat als de Commissie op die dag de verplichtingen in de verordening niet is nagekomen, onmiddellijk een beroep wegens nalaten dient te worden aangetekend.

Lara WOLTERS
Lara WOLTERS

op EP NEWSHUB

Geld uit EU-herstelfonds dreigt in handen van de maffia te vallen. Solide controle op EU-geldstromen blijft cruciaal, o.a. door het Europees Openbaar Ministerie. Maar daarvoor moeten lidstaten *wel* voor een krachtiger OM zorgen, met meer middelen. https://t.co/nVSeUNsg7V 

https://t.co/sijgRylOep  Women's rights groups: “Council president should resign because he refuses to (literally) stand up for principles in heated situations.“ Council: “We want him to stay for *exactly* that reason.” #sofagate

https://t.co/sijgRylOep  Women's rights groups: “Council president should resign because he refuses to (literally) stand up for principles in heated situations.“ Council: “We want him to stay for *exactly* that reason.”

Contact

Bruxelles

Strasbourg