Cristian TERHEŞ Cristian TERHEŞ
Cristian TERHEŞ

Europejscy Konserwatyści i Reformatorzy

Członek prezydium

Rumunia - Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (Rumunia)

Pisemne wyjaśnienia dotyczące sposobu głosowania Cristian TERHEŞ

Posłowie mogą przedkładać pisemne wyjaśnienie na temat stanowiska zajętego w głosowaniu na posiedzeniu plenarnym. Art. 194 Regulaminu

Wybór Komisji RO

27-11-2019

M-am abținut la votul privind validarea noii Comisii Europene condusă de Ursula von der Leyen, din data de 27 noiembrie 2019, deoarece nu am putut valida practica PNL de subminare a ordinii de drept din România, care a dat jos un guvern legitim pentru ca noul guvern să poată propune un comisar european pe placul PPE, astfel încât PPE să aibă majoritate în Comisie. Această practică antidemocratică a fost recunoscută de Ludovic Orban, președintele PNL, pe data de 21 noiembrie, la congresul PPE de la Zagreb.
Daca înlăturarea unui guvern dintr-un stat membru UE este privită ca legitimă pentru a satisface jocuri politice meschine la nivel european, atunci niciun stat membru nu mai este în siguranță, „unitatea în diversitate” dispărând cu desăvârșire, iar odată cu ea și Europa unită.
Uniunea Europeană a fost creată pornind de la conceptul de „unitate în diversitate”, diversitate în care fiecare stat își păstrează ordinea de drept. Ceea ce PNL a făcut în România pentru a fi pe placul PPE subminează tocmai valorile fondatoare ale Uniunii Europene și ordinea de drept a României, motiv pentru care nu am putut vota în favoarea acestei Comisii Europene.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg