Veuillez remplir ce champ
Maria GRAPINI Maria GRAPINI
Maria GRAPINI

Grupo da Aliança Progressista dos Socialistas e Democratas no Parlamento Europeu

Membro

Roménia - Partidul Social Democrat (Roménia)

Data de nascimento : , Berești - Galați

Página inicial Maria GRAPINI

Vice-Presidente

IMCO
Comissão do Mercado Interno e da Proteção dos Consumidores

Membro

AFCO
Comissão dos Assuntos Constitucionais
DEPA
Delegação à Assembleia Parlamentar Euronest

Membro suplente

CONT
Comissão do Controlo Orçamental
TRAN
Comissão dos Transportes e do Turismo
D-MD
Delegação à Comissão Parlamentar de Associação UE-Moldávia
D-JP
Delegação para as Relações com o Japão

Últimas atividades

Atribuição de faixas horárias nos aeroportos da Comunidade: normas comuns RO

26-03-2020
Declarações de voto escritas

. – Epidemia cauzată de virusul SARS-CoV-2 are un impact imens asupra transportatorilor aerieni și a turismului și a condus la o scădere semnificativă a traficului aerian la nivel mondial de la începutul anului 2020. Ținând cont de scăderea cererii din partea pasagerilor, transportatorii aerieni au început deja și continuă să anuleze zboruri care, pentru perioadele de planificare din iarna 2019-2020 și din vara 2020, vor determina o folosire a sloturilor sub pragul de 80 % impus de regulament.
Consider că în contextul acestei crize, este necesar să se întreprindă măsuri care să neutralizeze, efectele circumstanțelor actuale, astfel încât transportatorii aerieni să-și poată proteja drepturile dobândite privind sloturile orare pe aeroporturile comunitare. Această propunere de modificare a regulamentului reprezintă o măsură care va atenua din pierderile pe care le au deja companiile aeriene și va împiedica faptul ca transportatorii aerieni să opereze multe zboruri cu factori de încărcare foarte mici, ceea ce va reduce și din efectele negative asupra mediului.
Condițiile actuale fac dificilă presupunerea cu un anumit grad de certitudine a momentului în care situația sănătății publice va reveni la normal și consumatorii își vor recâștiga încrederea. Extinderea măsurii propuse la întregul sezon de vară 2020 (care se încheie la 24 octombrie 2020) ar putea fi disproporționată față de obiectivul clar definit, în cazul în care, între timp, situația revine la normal. Din acest motiv, este necesar să se confere Comisiei competența de a prelungi, prin acte delegate, perioada în care sunt aplicabile măsurile, dacă acest lucru va fi necesar.
Luând în considerare situația cu care ne confruntăm, regulamentul trebuie modificat pentru a proteja drepturile dobândite ale transportatorilor aerieni referitoare la sloturile neutilizate în perioada în care piața aviației este cel mai afectată de această epidemie și este necesar că aceștia să aibă flexibilitate pentru a putea diminua din pierderile financiare pe care le suportă, motiv pentru care am votat această propunere de modificare a Regulamentului.

Medidas específicas para mobilizar investimentos nos sistemas de saúde dos Estados-Membros e em outros setores das suas economias em resposta ao surto de COVID-19 [Iniciativa de Investimento Resposta ao Coronavírus] RO

26-03-2020
Declarações de voto escritas

. – Activitatea economică este redusă brusc, întreprinderile luptă pentru a supraviețui, iar cetățenii noștri sunt rugați să rămână acasă. Este evident că sunt necesare resurse suplimentare pentru a sprijini sistemele de asistență medicală.
Această situație de urgență trebuie abordată prin măsuri specifice care să sprijine și să protejeze economiile, întreprinderile și lucrătorii statelor membre. Intervențiile rapide și de amploare în favoarea sistemelor de sănătate sunt imperios necesare pentru a le permite să funcționeze în condițiile unei presiuni considerabile, precum și în favoarea IMM-urilor cu scopul de a reduce consecințele negative asupra piețelor forței de muncă și a altor segmente vulnerabile ale economiilor statelor membre.
Este necesară renunțarea la obligația pentru anul acesta de a solicita rambursarea prefinanțărilor neutilizate pentru Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Fondul social european (FSE), Fondul de coeziune (FC) și Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) până la închiderea programului cu scopul de a direcționa rapid aceste investiții publice europene în valoare de 37 de miliarde EUR pentru a face față consecințelor crizei provocate de coronavirus,
Prin urmare, este de cea mai mare importanță faptul că sunt furnizate mijloace financiare pentru a face față crizei.
În acest moment, toate resursele disponibile, atât la nivelul UE, cât și la nivelul statelor membre, trebuie neapărat să fie mobilizate pentru a depăși provocările fără precedent legate de epidemia de COVID-19.
Am votat această propunere de modificare a regulamentului, deși consider că este nevoie de o suplimentare a bugetului în perioada imediat următoare și aștept ca atât Comisia, cât și Consiliul să decidă un buget mai mare pentru susținerea economiei.

Assistência financeira aos Estados-Membros e aos países candidatos à adesão à União muito afetados por uma forte emergência de saúde pública RO

26-03-2020
Declarações de voto escritas

. – Criza creată din cauza coronavirusului are atât o dimensiune umană foarte semnificativă, cât și un impact economic potențial major. Prin urmare, este esențial ca UE și statele sale membre să acționeze în mod decisiv și colectiv pentru a limita răspândirea virusului și a ajuta pacienții, dar și pentru a contracara consecințele economice.
Ca parte a răspunsului comun la focarul coronavirusului, Fondul de Solidaritate (FSUE) joacă un rol important în a arăta solidaritatea UE față de statele membre care se confruntă cu situația de urgență.
Este necesară creșterea nivelului plăților în avans pentru catastrofele din toate categoriile la 25% din contribuția preconizată din FSUE, cu o limită maximă de 100 de milioane EUR și de asemenea, majorarea de la 50 de milioane EUR la 100 de milioane EUR a nivelului total al creditelor pentru avansurile FSUE în bugetul anual.
Obiectivul asistenței financiare este de a completa eforturile depuse de statele afectate de această situație de criză, care sunt de o asemenea gravitate încât statele membre nu pot remedia situația prin mijloace proprii.
Asistența din partea Uniunii trebuie să completeze eforturile statelor membre de a face față acestei epidemii prin acoperirea din cheltuielile publice angajate pentru îndeplinirea celor mai esențiale operațiuni de urgență impuse de situația de urgență prezentă.
UE trebuie să fie în măsură să ia decizii rapide pentru angajarea și mobilizarea în cel mai scurt timp a resurselor financiare specifice pentru ca statele membre să achiziționeze materiale sanitare, aparatură și medicamente, în valoare de 10 milioane de euro.
Prin extinderea domeniului de aplicare al Fondului de Solidaritate actual, propunerea elimină o lacună din legislația actuală și permite Uniunii să acționeze la situația de urgență majoră de sănătate publică cauzată de pandemia Covid-19, motiv pentru care am votat această modificare de Regulament.

Contacto

Bruxelles

Strasbourg