Veuillez remplir ce champ
Vera TAX Vera TAX
Vera TAX

Grupo da Aliança Progressista dos Socialistas e Democratas no Parlamento Europeu

Membro

Países Baixos - Partij van de Arbeid (Países Baixos)

Data de nascimento : , Venlo

Página inicial Vera TAX

Membro

TRAN
Comissão dos Transportes e do Turismo
D-ZA
Delegação para as Relações com a África do Sul

Membro suplente

REGI
Comissão do Desenvolvimento Regional
FEMM
Comissão dos Direitos das Mulheres e da Igualdade dos Géneros
DSAS
Delegação para as Relações com os Países da Ásia do Sul

Últimas atividades

Resposta coordenada da Europa ao surto de COVID-19 (debate) NL

26-03-2020 P9_CRE-PROV(2020)03-26(1-107-0000)
Contributos para os debates em sessão plenária

Atribuição de faixas horárias nos aeroportos da Comunidade: normas comuns NL

26-03-2020
Declarações de voto escritas

Europese luchthavens voorspellen een verlies van 67 miljoen passagiers in het eerste kwartaal van 2020 door de coronacrisis. En toch moeten zogenaamde “spookvluchten” zonder passagiers vliegen vanwege de toewijzing van slots op luchthavens (jaarlijks) en de daarbij behorende verplichting dat 80 % gevlogen moet worden op deze route. Deze verplichting heeft ten tijde van de coronacrisis catastrofale gevolgen voor het milieu en voor de luchtvaartmaatschappijen. Dit moeten wij in Europa voorkomen! Er moet dus een tijdelijke uitzondering mogelijk gemaakt worden zodat luchtvaartmaatschappijen geen lege vluchten meer hoeven te laten vliegen. De crisis zal nog minstens tot het einde van het zomerseizoen voelbaar zijn voor luchtvaartmaatschappijen. Daarom steun ik het voorstel voor een tijdelijke uitzondering van de slotsregeling tot met 24 oktober 2020.

Medidas específicas para mobilizar investimentos nos sistemas de saúde dos Estados-Membros e em outros setores das suas economias em resposta ao surto de COVID-19 [Iniciativa de Investimento Resposta ao Coronavírus] NL

26-03-2020
Declarações de voto escritas

De coronacrisis vraagt om aangepaste regelgeving, snelheid in besluitvorming en financiële ruimte. Het is daarom goed dat de openstaande structuurfondsen à 37 miljard euro zo snel mogelijk beschikbaar worden gesteld voor de regio’s en sectoren die het hardst getroffen worden door het virus: de gezondheidszorg, het mkb en de arbeidsmarkt. Ziekenhuizen hebben te kampen met ernstige tekorten aan medische producten zoals mondkapjes, ondernemers kunnen hun personeel niet meer doorbetalen en zelfstandigen zitten zonder opdrachten thuis. We merken allemaal de directe gevolgen van corona in onze omgeving. Deze 37 miljard zal de coronacrisis niet oplossen, maar is alvast een eerste stap in de goede richting.
Daarom heb ik vóór het Commissievoorstel van het Investeringsinitiatief Coronavirusrespons gestemd.

Contacto

Bruxelles

Strasbourg

Endereço postal

  • European Parliament
    Office

    1047 Bruxelles