Please fill this field
Loránt VINCZE Loránt VINCZE
Loránt VINCZE

Grupo do Partido Popular Europeu (Democratas-Cristãos)

Membro

Roménia - Uniunea Democrată Maghiară din România (Roménia)

Data de nascimento : , Târgu Mureș / Marosvásárhely

Página inicial Loránt VINCZE

Membro

AFCO
Comissão dos Assuntos Constitucionais
PETI
Comissão das Petições
D-IN
Delegação para as Relações com a Índia

Membro suplente

LIBE
Comissão das Liberdades Cívicas, da Justiça e dos Assuntos Internos
D-US
Delegação para as Relações com os Estados Unidos

Últimas atividades

Lei Europeia do Clima (A9-0162/2020 - Jytte Guteland) HU

07-10-2020
Declarações de voto escritas

Tartózkodtam az európai klímavédelmi jogszabály-javaslat parlamenti szavazásán, mert úgy gondolom, hogy a 2030-ig megvalósítandó 60 %-os kibocsátás-csökkentés, amely a parlament szövegében szerepel, nem reális célkitűzés a jelenlegi körülmények és lehetőségek ismerete alapján.
Az eredeti bizottsági javaslat 55 %-ot tartott megvalósíthatónak és vállalhatónak az EU részéről, ennek a célnak az elérésére kell koncentrálnunk; feltételezhető, hogy a tagállamok is ezt az irányt támogatják majd.
A klímasemlegesség elérése terén az Európai Unió és annak egyes tagállamai külön-külön is zászlóvivők, ugyanakkor nem rugaszkodhatunk el a valóságtól, nem kérhetünk olyan radikális változásokat, amelyek a gazdaságra, az európai iparra és a munkaerőpiacra felmérhetetlen terheket rónának.
Egy zöldebb és élhetőbb Európa megvalósítása nem százalékos számháborúval érhető el, hanem fokozatos, jól átgondolt klímavédelmi intézkedésekkel, amelyek minden szektorra tekintettel vannak, legyen az az energiaszektor, a közlekedés, az építési szektor vagy a mezőgazdaság. Az intézkedésekkel együtt a jövőben, úgy vélem, hogy nagy szerep hárul a tagállami és uniós kommunikációra is, ugyanis a téma iránti érzékennyé tétel központi kérdése a helyzet javításának.

Contacto

Bruxelles

Strasbourg