Andor DELI Andor DELI
Andor DELI

Deputați neafiliați

Ungaria - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Ungaria)

Data nașterii : , Óbecse (Szerbia)

Prima pagină Andor DELI

Activități recente

Îmbătrânirea populației vechiului continent - posibilități și provocări legate de politica privind îmbătrânirea populației după 2020 (A9-0194/2021 - Beata Szydło) HU

07-07-2021
Explicații scrise ale votului

Szavazatommal támogattam a jelentést, mert meggyőződésem, hogy az idősek a társadalom értékes tagjai és fontos, hogy életüket méltósággal és független módon élhessék.
A generációk közötti együttműködésre van szükség: Segítenünk kell idősödő családtagjainkat, hogy az új technológiákkal élhessenek, otthonukat a szükségleteiknek megfelelően átalakíthassák, és megtanulják kezelni az e-szolgáltatásokat is. Ugyanakkor az idősek segíthetik felnőtt gyermekeiket az újabb generáció érkezésekor.
Magyarország jó példát mutat ebben is: a még dolgozó nagyszülők minden unoka születésekor 5 nap extra szabadságot kapnak, sőt arra is van lehetőség, hogy a nagyszülő maradjon otthon a kisbabával, hiszen az unoka 2 éves koráig gyermekgondozási díjat kaphat.

Regimul mondial de sancțiuni al UE în materie de drepturi ale omului (Legea Magnițki a UE) (B9-0371/2021) HU

07-07-2021
Explicații scrise ale votului

Az Európai Bizottság és egyes nagy tagállamok megfosztanák a kisebb tagországokat az EU külpolitikájának alakításában való érdemi részvételtől, ezért jelenleg egy összehangolt támadás zajlik a tagállamok egyhangúságán alapuló uniós külpolitikai döntéshozatal ellen. Az Európai Parlament ma elfogadott - az újonnan létrejött EU globális emberi jogi szankciórendszert értékelő - határozata is azt sérelmezi, hogy a szankciós döntésekhez az összes tagállam egyöntetű beleegyezése szükséges, ahelyett, hogy elegendő lenne csak a többségük szavazata.
Természetesen támogatom az emberi jogokat súlyosan megsértők szankcionálását, viszont az egyhangúságon alapuló döntéshozatalt eltörölni kívánó hangok szembemennek az uniós alapszerződésekkel, ezért a Fidesz európai parlamenti frakciójának tagjaként a határozat elfogadása ellen szavaztam.

Prezentarea programului de activități al Președinției Slovene (dezbatere) HU

06-07-2021 P9_CRE-PROV(2021)07-06(2-051-6250)
Contribuțiile la dezbaterile în plen

Contact

Bruxelles

Strasbourg