Dan-Ştefan MOTREANU Dan-Ştefan MOTREANU
Dan-Ştefan MOTREANU

Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat)

Membru

România - Partidul Național Liberal (România)

Data nașterii : , Orastie

Prima pagină Dan-Ştefan MOTREANU

Vicepreședinte

ENVI
Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară

Membru

REGI
Comisia pentru dezvoltare regională
ANIT
Comisia de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului
D-CL
Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile
DLAT
Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană

Membru supleant

AGRI
Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală
D-JP
Delegația pentru relațiile cu Japonia

Activități recente

ITI Delta Dunării

17-06-2021 P-003201/2021 Comisia
Întrebări scrise

Strategia de securitate cibernetică a UE pentru deceniul digital (B9-0305/2021)

10-06-2021
Explicații scrise ale votului

Am susținut această moțiune care solicită rețele informatice sigure, infrastructură și conectivitate fiabile în întreaga Uniune. Securitatea cibernetică reprezintă o piață globală de 600 de miliarde EUR, iar, în prezent, Uniunea importă produse și soluții informatice. Mai mult, deficitul de lucrători calificați în domeniul informaticii și securității informatice continuă să crească. De aceea, cerem o acțiune la nivelul Uniunii care să dea un imbold formării în acest domeniu și care să atragă forța de muncă feminină. De asemenea, dorim ca proiectele de digitalizare finanțate de Uniune să includă cerințe în materie de securitate cibernetică. Întrucât întreprinderile mici și mijlocii sunt foarte vulnerabile la atacurile cibernetice, este nevoie ca Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică să le ajute cu ghiduri de bune practici pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii. În fiecare stat membru, IMM-urile trebuie să aibă acces la un portal de autotest privind securitatea informatică și să aibă acces la resurse financiare specifice pentru formarea personalului și pentru securizarea sistemelor lor informatice.

Răspunsul la provocările globale legate de pandemia de COVID-19: efectele derogării de la Acordul TRIPS al OMC în ceea ce privește vaccinurile, tratamentele, echipamentele și capacitatea tot mai mare de producție și fabricație legate de COVID-19 în țările în curs de dezvoltare (RC-B9-0306/2021, B9-0306/2021, B9-0307/2021, B9-0308/2021, B9-0309/2021, B9-0310/2021, B9-0311/2021) EN

09-06-2021
Explicații scrise ale votului

I did not support this motion. The European Union is leading its peers in the the developed world having already exported half of its vaccine production to countries in need. In the EPP group we believe that intellectual property protection is a key incentive for innovation and research and welcome the Commission’s assessment that cooperation between and voluntary licensing are the most effective tools to facilitate the expansion of production beyond the Union.

Contact

Bruxelles

Strasbourg