Mohammed CHAHIM Mohammed CHAHIM
Mohammed CHAHIM

Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European

Membru

Țările de Jos - Partij van de Arbeid (Țările de Jos)

Data nașterii : , Fes

Prima pagină Mohammed CHAHIM

Membru

ENVI
Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară
ANIT
Comisia de anchetă privind protecția animalelor în timpul transportului
D-IN
Delegația pentru relațiile cu India

Membru supleant

ITRE
Comisia pentru industrie, cercetare și energie
DARP
Delegația pentru relațiile cu Peninsula Arabă

Activități recente

Strategia UE post-COVID-19 în domeniul sănătății publice (continuarea dezbaterii) NL

08-07-2020 P9_CRE-PROV(2020)07-08(1-184-0000)
Contribuțiile la dezbaterile în plen

Introducerea unor măsuri specifice pentru a face față crizei cauzate de epidemia de COVID-19 NL

17-04-2020
Explicații scrise ale votului

Mensen moeten centraal staan in de strijd tegen het coronavirus en de gevolgen daarvan. Dat vindt de PvdA terug in deze resolutie. Mede daarom stemmen wij voor.
Maar er is meer. Het Parlement heeft vastgelegd dat het geld dat vrijkomt ten goede moet komen aan diverse sectoren, bevolkingsgroepen en regio’s, inclusief de overzeese Koninkrijksdelen. De lijn van de PvdA dat steunmaatregelen niet mogen worden gebruikt voor bonussen of betaling van dividend aan aandeelhouders is overgenomen. Daarentegen komt er juist financiële steun voor werknemers die gedeeltelijk werkloos raken en blijft de Green Deal prioriteit. Ook staan wij samen sterker bij het produceren en verspreiden van medische apparatuur, vaccins en medicijnen.
Het is essentieel dat landen erkennen dat zij in deze crisis afhankelijk zijn van elkaar: daarom ondersteunen wij voorstellen, zoals de herstelobligaties. Ook hebben wij gezien dat lidstaten, zoals Hongarije deze crisis aanwenden om de democratie uit te hollen. Voor ons is dat volstrekt onacceptabel. Wij zijn verheugd dat schuldenverlichting voor ontwikkelingslanden onderdeel is van deze resolutie.
Tot slot is er nadrukkelijk aandacht voor de meest kwetsbaren, zoals vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. Zij verdienen altijd onze steun, crisis of niet.

Mohammed CHAHIM
Mohammed CHAHIM

Pe site-ul NEWSHUB al PE

RT @fatihyaabdi: Grof schandaal in Engeland. Duizenden jongeren (vaak working class/migratie achtergrond) hebben lagere eindresultaten gekregen vanwege een discriminerend algoritme. Ze zijn nu hun plek op de universiteit kwijt, en moeten opnieuw beginnen. https://t.co/vwfcaygnQI 

“Ondertussen gaat op de achtergrond de mini-annexatie gewoon door. Elke dag worden nederzettingen gebouwd, centimeter voor centimeter wordt de Jordaanoever geannexeerd. Daar hoor je niemand over, maar het gebeurt wel.” https://t.co/pGDMK0idOi 

Livebeelden Tweede Kamer net voor hoofdelijke stemming. https://t.co/w6zfOdFn5Z 

Contact

Bruxelles

Strasbourg