László TRÓCSÁNYI László TRÓCSÁNYI
László TRÓCSÁNYI

Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat)

Membru

Ungaria - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Ungaria)

Data nașterii : , Budapest

Prima pagină László TRÓCSÁNYI

Membru

AFCO
Comisia pentru afaceri constituționale
DMAG
Delegația pentru relațiile cu țările din Maghreb și Uniunea Maghrebului Arab, inclusiv comisiile parlamentare mixte UE-Maroc, UE-Tunisia și UE-Algeria

Membru supleant

AFET
Comisia pentru afaceri externe

Activități recente

Agenda pentru competențe în Europa în vederea obținerii unei competitivități durabile, a echității sociale și a rezilienței (B9-0108/2021) HU

10-02-2021
Explicații scrise ale votului

Az erőforrás-hatékony, digitalizált és klímasemleges gazdaságra való átállás, illetve a mesterséges intelligencia bővülő alkalmazása új kihívások elé állítja a foglalkoztatási- és munkaerő-piacot: új szakmák jönnek létre, miközben az eddigiek átalakulhatnak, vagy megszűnnek. Ez egyértelműen jelzi, hogy a készségek és képességek terén is változásra van szükség az Európai Unió és tagállamai versenyképességének érdekében.
A készségfejlesztés szempontjából rendkívül fontos a modern, innovatív és minőségi oktatás és képzés, melyek közvetlenül kapcsolódnak a munkaerőpiaci és társadalmi igényekhez, egyben hozzájárulnak a fiatalok fontos készségekkel való felvértezéséhez, felkészíti őket a valós életre.
Az új menetrend kiemelt pontként kezeli a szakképzés és az egész életen át tartó tanulás kérdését, ami helyes, hiszen a tudást és tapasztalatokat állandóan bővíteni kell. Az alap- és digitális készségek mellett, elengedhetetlen a nyelvi és a vállalkozói ismeretek bővítése, valamint a transzverzális képességek elsajátítása.
A részszavazásoknál nem támogattam azokat a részeket, melyek a SURE eszköz, Kék Kártya javaslat, klíma semlegességre vonatkozó 60%-os célkitűzés, valamint a gender-érzékeny toborzás és a hátrányos helyzetű csoportok felsorolására vonatkoznak, ezeket különböző okok miatt nem tudtam támogatni.
A fenti kitételek mellett a végszavazásnál szavazatommal támogattam az állásfoglalási indítvány elfogadását.

Instituirea Mecanismului de redresare și reziliență (A9-0214/2020 - Eider Gardiazabal Rubial, Siegfried Mureşan, Dragoș Pîslaru) HU

09-02-2021
Explicații scrise ale votului

Meggyőződésem, hogy Európa és a hazám, Magyarország is többszörösen nyert azzal, hogy bő fél év kemény csatái után megszületett a helyreállítási eszköz. Nyertesek vagyunk, mert a lengyel és a magyar kormány ellenállt a hihetetlenül erős nyomásnak, így a zsarolás nem került be az uniós eszköztárba. A jogállamiság fontosabb számunkra annál, mint hogy hagyjuk, hogy egyesek visszaéljenek vele. Nyertesek vagyunk, mert az Unió megmutatta, képes tanulni az előző válság kezelésének hibáiból. Megszorítással, a munkavállalók, a kkv-k, a családok ellehetetlenítésével nincs növekedés. Mi, magyarok tizenegy éve a munkaalapú gazdaság és a sokrétű családtámogatások híveiként a munkahelyek teremtésére koncentrálunk, amihez befektetéseken és strukturális reformokon keresztül vezet az út.
Nyertesek vagyunk, mert ez az eszköz esély arra, hogy Európa újra versenyképes legyen. Magyarország partner abban, hogy Európa végre gazdasági és környezetvédelmi értelemben is fenntartható pályára álljon, s a digitális színtéren is megjelenjen. Ha ezt most elvétjük, a mindenfelé irigyelt európai jóléti életformát az unokáink már csak hírből fogják ismerni.
Minden, a saját országukat hátráltatni akaró baloldali próbálkozás ellenére jó remény van arra, hogy hazánk azon uniós országok közé fog tartozni, amelyekben a leggyorsabban nyílnak majd meg a pályázati lehetőségek.
A fentiek alapján szavazatommal támogattam a helyreállítási eszköz elfogadását.

Noul plan de acțiune privind economia circulară: consultaţi procesul-verbal (A9-0008/2021 - Jan Huitema) HU

09-02-2021
Explicații scrise ale votului

A klímaváltozás elleni küzdelem fő eszköze a környezettudatos és fenntartható gazdaságra való áttérés. Ez viszont nem lesz kivitelezhető, ha csak az energiatermelés megújítására fókuszálunk. Kiemelten fontos ezért a körforgásos gazdaság támogatása, hiszen csak akkor tudunk a kibocsátási céloknak megfelelni, ha ezt a modellt uniós szinten is beindítjuk, és azt ipari szinten működtetjük.
Ami biztos: a körforgásos gazdaság felé történő átmenet új gazdasági és foglalkoztatási lehetőségeket fog teremteni, és hatékonyabb erőforrás-használat révén jelentős környezeti és társadalmi haszonnal járhat együtt. Tagállami és uniós szabályozói oldalról nézve ezért különösen fontos a körforgásos gazdasági akciótervnek a végrehajtása.
Úgy gondolom, hogy a hulladékokról szóló jogszabályok végrehajtásához még nagyobb erőfeszítésekre lesz szükség. Pozitív hír, hogy a járvány ellenére az ipari szereplők – például hazámban, Magyarországon is – már most dolgoznak az innovatív megoldásokon, így ezzel is csökkenthetjük a károsanyag kibocsátást. Az egyén szintjén a megfelelő oktatás és a tudatos vásárlói magatartás erősítése lenne még nagyon lényeges.
Pozitív szavazatommal támogattam a jelentést, úgy vélem ugyanis, hogy fel kell gyorsítani e szakpolitikai területekkel kapcsolatos már megkezdett munkát, annak érdekében, hogy a tagállamok mihamarabb megkezdhessék a körforgásos gazdaságra való átállást!

László TRÓCSÁNYI
László TRÓCSÁNYI

Pe site-ul NEWSHUB al PE

RT @FideszEP: #National parliaments are not brakes slowing down #European debates, rather engines and key partners in establishing the real European political space, stressed @trocsanyi in @EPInstitutional #FutureOfEurope #CoFoE https://t.co/ZH41ddfcfG 

Today I presented my proposal for the participation of national& regional parliaments in EU decision-making and in the #CoFoE at the meeting of @EP_ForeignAff. National parliaments should not be seen as the brakes slowing down European debates, but rather as engines, partners. 🇪🇺 https://t.co/TpKqf1mnRw 

At the @EP_ForeignAff meeting we had a great discussion with #EEAS on the new Agenda for the #Mediterranean. We all agree that the region needs a clear perspective and strong cooperation with the #EU. Our principal is clear: more for more, less for less. #Together4Med https://t.co/PmJD8YDuBc 

Contact

Bruxelles

Strasbourg