Marian-Jean MARINESCU Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat)

Membru

România - Partidul Național Liberal (România)

Data nașterii : , Râmnicu Vâlcea

Prima pagină Marian-Jean MARINESCU

Membru

TRAN
Comisia pentru transport și turism
DACP
Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE

Membru supleant

CONT
Comisia pentru control bugetar
ENVI
Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară
ITRE
Comisia pentru industrie, cercetare și energie
DASE
Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud-Est și cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN)

Activităţi recente

Aerul reciclat din avioane

11-03-2020 P-001521/2020 Comisia
Întrebări scrise

Obiecție în temeiul articolului 111 din Regulamentul de procedură: lista proiectelor de interes comun a Uniunii (B9-0091/2020)

12-02-2020
Explicații scrise ale votului

. – Nu susțin propunerea Grupului Verzilor de a respinge Lista proiectelor de interes comun în energie, trimisă Parlamentului European de către Comisie.
Prin obiecția depusă în plen, Grupul Verzilor solicită eliminarea de la finanțarea prin Mecanismul pentru interconectarea Europei a tuturor proiectelor care propun interconectarea rețelelor de gaze naturale. Este o soluție radicală și nerealistă. Pentru că obiectivele de mediu stabilite prin noul Green Deal nu pot fi atinse decât prin acțiuni graduale și printr-o foarte atent planificată politică de tranziție. Iar exploatarea gazului natural reprezintă o soluție de tranzit spre o piață energetică verde, situație reflectată foarte bine în Lista 4 privind proiectele de interes comun în energie ( TEN-E): din 151 de proiecte selectate, 68 % sunt proiecte pentru energie electrică și doar 21 % sunt proiecte pentru gaze naturale (restul de 11 % sunt pentru alte resurse). În plus, toate proiectele pentru gaze naturale selectate pentru finanțare vor fi compatibile cu hidrogenul, tocmai pentru a pregăti această tranziție.
Respingerea în bloc a Listei 4 privind proiectele de interes comun în energie ( TEN-E ) ar însemna blocarea unui număr important de proiecte, nu doar a celor pe gaze naturale, a căror finanțare este crucială pentru crearea unei piețe interne a energiei, stabilă, accesibilă tuturor cetățenilor și securizată.

Marian-Jean MARINESCU
Marian-Jean MARINESCU

Pe site-ul NEWSHUB al PE

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu :“E de datoria Chinei să ajute, de acolo a plecat virusul” https://t.co/OoMdhH6sjC  via @Cuvântul Libertăţii

Cumpărați produse din #UE! #buylocal https://t.co/K2yuDaG8oT 

#PPE supports the proposal for slots, take-off / landing intervals at airports, rejecting the amendments asking negotiatons with the Council. Proposals must enter into force very quickly.

Contact

Bruxelles

Strasbourg

Adresă poştală

  • Euopean Parliament
    Office

    1047 Bruxelles