Cristian-Silviu BUŞOI Cristian-Silviu BUŞOI
Cristian-Silviu BUŞOI

Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat)

Membru

România - Partidul Național Liberal (România)

Data nașterii : , Drobeta Turnu-Severin

Prima pagină Cristian-Silviu BUŞOI

Președinte

ITRE
Comisia pentru industrie, cercetare și energie

Membru

CPCO
Conferința președinților de comisie
DASE
Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud-Est și cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN)

Membru supleant

ECON
Comisia pentru afaceri economice și monetare
ENVI
Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară
DARP
Delegația pentru relațiile cu Peninsula Arabă

Activități recente

Prima sesiune de votare EN

13-11-2020 P9_CRE-PROV(2020)11-13(3-010-0000)
Contribuțiile la dezbaterile în plen

Program de acțiune a Uniunii în domeniul sănătății pentru perioada 2021-2027 („programul «UE pentru sănătate»”) (A9-0196/2020 - Cristian-Silviu Buşoi)

13-11-2020
Explicații scrise ale votului

Actuala pandemie de COVID-19 ne-a arătat că Uniunea are nevoie urgentă de un program ambițios prin care să se garanteze că sistemele de sănătate europene pot face față viitoarelor crize sanitare. Am reușit să obținem o sumă istorică pentru acest Program, de 5,1 miliarde de euro, care înseamnă de trei ori mai mult decât suma aprobată la Consiliul UE din vară. Sunt încrezător că având aceste resurse vom reuși să învingem pandemia.
Am primit un mandat extrem de puternic pentru a negocia cu Comisia Europeană forma finală a Programului de Sănătate al Uniunii Europene și sunt încrezător că, începând cu ianuarie 2021, Programul va începe să lucreze în beneficiul pacienților și al sistemelor medicale din toate statele membre UE.
EU4Health reprezintă garanția că vom avea suficiente stocuri de medicamente, vaccinuri, dispozitive și materiale sanitare pentru a face față crizelor medicale. Față de sumele alocate din EU4Health acestui scop, mai sunt disponibile și alte fonduri din alte Programe ale Uniunii Europene.
Sunt convins că perioadele de criză medicală nu ne vor mai surprinde vulnerabili. Este important să avem aceste rezerve, să le arătăm cetățenilor că pot avea încredere în sistemele de sănătate, iar medicilor că sunt protejați și au la îndemână tot ce le trebuie pentru a salva vieți.

Planul de investiții pentru o Europă durabilă - modalități de finanțare a Pactului verde (A9-0198/2020 -Siegfried Mureşan, Paul Tang)

13-11-2020
Explicații scrise ale votului

Cred cu tărie că este nevoie de o finanţare adecvată a Pactului Verde, care să contribuie la reducerea decalajelor dintre ţările din estul şi vestul Europei în tranziţia spre o economie neutră din punct de vedere al emisiilor. Cu alte cuvinte, succesul UE în îndeplinirea obiectivului neutralității climatice și în cel al creării unei economii circulare până în 2050 va depinde, printre altele, de caracterul adecvat al finanțării și de coerența în integrarea sustenabilității în finanțele publice și private.
Prin acțiunea întreprinsă de Parlamentul European, ne asigurăm că vor fi alocate suficiente fonduri europene pentru ca Pactul Ecologic European să contribuie atât la tranziția spre o economie verde, cât și la creșterea nivelului de trai al cetățenilor europeni.
Vreau să amintesc că Pactul Ecologic European îşi propune ca obiectiv principal atingerea neutralităţii din punct de vedere al emisiilor de carbon în Uniunea Europeană până în anul 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, Comisia Europeană a propus un plan de finanţare în valoare de 1.000 de miliarde de euro pentru următorii 10 ani.
Pactul Verde este cel mai ambițios pachet de măsuri, care ar trebui să le permită cetățenilor și întreprinderilor din Europa să beneficieze de tranziția către o economie verde și durabilă.

Contact

Bruxelles

Strasbourg