Iuliu WINKLER
Iuliu WINKLER

Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat)

Membru

România - Uniunea Democrată Maghiară din România (România)

Data nașterii : , Hunedoara

Prima pagină Iuliu WINKLER

Vicepreședinte

INTA
Comisia pentru comerț internațional

Membru

D-CN
Delegația pentru relațiile cu Republica Populară Chineză

Membru supleant

CULT
Comisia pentru cultură și educație
DANZ
Delegația pentru relațiile cu Australia și Noua Zeelandă

Activități recente

Starea Uniunii (dezbatere) EN

13-09-2023 P9_CRE-PROV(2023)09-13(3-103-0000)
Contribuțiile la dezbaterile în plen

Refacerea naturii (A9-0220/2023 - César Luena) HU

12-07-2023
Explicații scrise ale votului

Nem támogattam szavazatommal a Természet-helyreállítási rendeletet. Az RMDSZ támogatja a biológiai sokféleség megőrzését, a természet védelmét és az európai klímacélok elérését, viszont az Európai Bizottság javaslata erre nem alkalmas. Az EB folytatja az elmúlt két év alatt elkezdett túlszabályozást, a környezetvédelem területét érintően már több mint harminc jogszabályt fogadtak el négy év alatt. A javaslatok ezúttal az európai gazdákra rónak terheket. A jogszabály a mezőgazdasági területeket az 1950-es éveknek megfelelő méretre zsugorítaná, amely negatív hatással lenne a vidékre, a gazdákra és családjaik megélhetésére.
Az Európai Néppárt képviselőcsoportja ellenezte a természet helyreállításáról szóló javaslatot, és felszólította Timmermans biztost, vonja vissza a javaslatot, melyet előzőleg az EP mezőgazdasági és halászati, valamint a környezetvédelmi bizottsága elutasította. Amennyiben életbe léptetik a jogszabályt, az tönkreteheti a mezőgazdaságot, veszélyezteti az élelmezésbiztonságot, az árak emelkedéséhez és inflációhoz vezet. Európa nehéz helyzetben van, nem kísérletezhetünk, kötelességünk elutasítani mindenféle populista javaslatot, még akkor is, ha az magától az Európai Bizottság zöld megállapodás felelősétől származik.
A Bizottság terve nem tartalmaz finanszírozási keretet, a KAP forrásait csoportosítaná át az új célokra. A tagállamoknak Nemzeti helyreállítási terveket kellene bemutatniuk az EB-nek, megvalósításukhoz vállalva a saját források biztosítását. Ez elfogadhatatlan, aki szabályt javasol, az a megvalósítás pénzbeli forrásait is köteles megnevezni.

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
11E258
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T13045
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex