Deputații în Parlamentul European

Parlamentul European este alcătuit din 705 deputați aleși în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene extinse. Din 1979, deputații sunt aleși prin vot universal direct pentru o perioadă de cinci ani.

Găsiți deputații în Parlamentul European după țară

Spania (Insulele Canare)
Franța (DOM-TOM)
Portugalia (Madeira, Azore)
image/svg+xml Irlanda Malta Belgia Luxemburg Portugalia Suedia Croația Bulgaria Cipru Austria Cehia Danemarca Ungaria Polonia Slovacia Slovenia Germania Estonia Finlanda Letonia Lituania România Țările de Jos Italia Grecia Franța Spania

Căutați deputatul dvs.

703 deputaţi

Arătați lista

Despre eurodeputați

Fiecare țară decide cu privire la forma pe care o vor lua alegerile pe teritoriul său, dar trebuie să garanteze egalitatea dintre bărbați și femei și votul secret. Alegerile europene se desfășoară în conformitate cu un sistem de reprezentare proporțională. Vârsta de vot este 16 ani în Austria, Belgia, Germania și Malta, 17 ani în Grecia și 18 ani în celelalte state membre. Mandatele din Parlament sunt alocate în funcție de populația fiecărui stat membru. Peste o treime dintre deputații în Parlamentul European sunt femei. Deputații din Parlamentul European sunt grupați în funcție de afinitatea politică, nu după naționalitate. Deputații din Parlamentul European își împart timpul între circumscripțiile lor electorale, Strasbourg - unde au loc 12 perioade de sesiune pe an - și Bruxelles, unde participă la perioade suplimentare de sesiune, precum și la reuniuni ale comisiilor și ale grupurilor politice. Regulile aplicabile deputaților din Parlamentul European sunt prevăzute în Statutul deputaților, adoptat în 2009.