Please fill this field
Andrea BOCSKOR Andrea BOCSKOR
Andrea BOCSKOR

Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)

Členka

Maďarsko - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Maďarsko)

Dátum narodenia : ,

Domovská stránka Andrea BOCSKOR

Podpredsedníčka

CULT
Výbor pre kultúru a vzdelávanie

Členka

EMPL
Výbor pre zamestnanosť a sociálne veci
D-BY
Delegácia pre vzťahy s Bieloruskom
DEPA
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest

Náhradníčka

AFET
Výbor pre zahraničné veci
D-UA
Delegácia pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Ukrajina

Nedávne činnosti

4. železničný balík: predĺženie lehôt na transpozíciu HU

15-05-2020
Písomné vysvetlenia hlasovania

Az Európai Bizottság a 2016/797 és a 2016/798 számú irányelvek módosítását javasolta sürgőségi eljárásban, mivel 17 tagállam nem tudta határidőn belül átültetni a jogszabályokat nemzeti jogrendjébe a COVID-19 világjárvány okozta fennakadások miatt. Az átültetési határidőt az irányelvek június 16-ban határozták meg, és az Európai Bizottság három hónapos halasztást javasolt, azaz szeptember 16-ikát. A Coreper által jóváhagyott változat december 31-ig javasolta az átültetési határidő kitolását. Az Európai Parlament által javasolt kitolási határidő pedig október 31. volt. Sajnálatos, hogy mivel a tanácsi álláspont és a parlamenti álláspont eltérőek, ezért intézményközi egyeztetésekre lehet szükség, ami a jogszabály elfogadásának halasztását eredményezheti. Ennek ellenére támogattam szavazatommal a parlamenti javaslat elfogadását, mivel az is kedvezőbb a tagállamok számára az Európai Bizottság javaslatától.

Núdzové právne predpisy v Maďarsku a ich vplyv na právny štát a základné práva (pokračovanie rozpravy) HU

14-05-2020 P9_CRE-PROV(2020)05-14(2-047-0000)
Príspevky do plenárnych rozpráv

Absolutórium za rok 2018: spoločný podnik pre palivové články a vodík (FCH) (A9-0030/2020 - Joachim Stanisław Brudziński) HU

14-05-2020
Písomné vysvetlenia hlasovania

Az Európai Számvevőszék 2018-as pénzügyi évre vonatkozó éves jelentésének bemutatását követően a 2018. évi zárszámadási eljárás keretében az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága elvégezte az Európai Unió általános költségvetésének az Üzemanyagcella- és Hidrogéntechnológiai Közös Vállalkozásra vonatkozó pénzügyi ellenőrzését. A szakbizottság elsődleges feladata a közösségi költségvetés végrehajtásának szabályosságát és hatékonyságát biztosítani, ellenőrizni. A zárszámadási jelentés megállapítja, hogy a közös vállalkozást érintő pénzügyi és szabályszerűségi átvilágítás komolyabb hiányosságokat nem tárt fel. A szakbizottság februári ülésén a mentesítés megadásáról, a 2018-as számlák lezárásáról döntött. A plenáris szavazáson a mentesítés megadását támogattam.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg