Please fill this field
Andor DELI Andor DELI
Andor DELI

Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)

Člen

Maďarsko - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Maďarsko)

Dátum narodenia : , Óbecse (Szerbia)

Domovská stránka Andor DELI

Člen

TRAN
Výbor pre dopravu a cestovný ruch
D-RS
Delegácia pri Parlamentnom výbore pre stabilizáciu a pridruženie EÚ – Srbsko
DSEE
Delegácia pre vzťahy s Bosnou a Hercegovinou a Kosovom

Náhradník

AFET
Výbor pre zahraničné veci
LIBE
Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci
D-ME
Delegácia pri Parlamentnom výbore pre stabilizáciu a pridruženie EÚ – Čierna Hora

Nedávne činnosti

Európsky právny predpis v oblasti klímy (A9-0162/2020 - Jytte Guteland) HU

07-10-2020
Písomné vysvetlenia hlasovania

Magyarország a klímaváltozás elleni küzdelemben mindig a kiemelkedő teljesítményt nyújtó államok között volt, kellően nagyratörő, ugyanakkor reális célkitűzésekkel. Úgy vélem, hogy az uniós 60 %-os kibocsátási célértéket azonban felelősen addig nem lehet támogatni, amíg nem tudjuk, hogy az Európai Unió mekkora forrásokat tud rendelkezésre bocsátani az ipar modernizálására. Ezen oknál fogva a jelentés végszavazásakor tartózkodtam. Mindig támogattam a reális célkitűzéseket, de úgy gondolom, hogy a nemzetgazdaságok növekedését gátló, irreális baloldali elképzelések helyett inkább környezet- és emberbarát klímavédelmi intézkedésekre van szükség. Sajnálatos, hogy az Európai Bizottság legújabb hatástanulmánya nem mutatta be a tagállami szintű hatásokat, ezért részletes modellezést is kell majd végezni, amihez persze idő kell. Véleményem szerint a klímacélok elérése mellett mindannyiunk felelőssége, hogy alacsonyan tartsuk a magyar családok rezsikiadásait, hiszen a hazai rezsiköltségek Európában a legalacsonyabbak között vannak. Ragaszkodunk ahhoz, hogy ne a családokkal fizettessék meg a költségeket a klímarombolók helyett, s el kell kerülni az élelmiszerek vagy az energia árának emelkedését! Ahhoz, hogy teljesüljön a klímasemlegességi cél, minden gazdasági ágazatnak cselekednie kell, viszont azt sem engedhetjük meg, hogy az ipari szereplők ellehetlenüljenek.

Námietka podľa článku 112 ods. 2 a 3 a ods. 4 písm. c): Špecifikácie oxidu titaničitého (E 171) (B9-0308/2020) HU

07-10-2020
Písomné vysvetlenia hlasovania

A titán-dioxid egy természetben előforduló titánoxid. Sok területen használják, festékekben, naptejekben és ételszínezékként (E171). Az Európai Bizottság titánium-dioxidra vonatkozó tervezet módosítása a jelenleginél tisztább helyzetet eredményez a nano részecskék terén, szigorúbb lenne az előírás a gyártókra, és többet kellene ellenőriznie a hatóságnak.
Továbbá az EFSA vonatkozó értékelése még folyamatban van, ami további változást hozhat a titán-dioxid felhasználását illetően, ezért a szavazás során tartózkodtam.

Andor DELI
Andor DELI

Na stránke EP NEWSHUB

Today in @Europarl_EN 🇪🇺 debate I was urging the @EU_Commission to come up with a new and flexible #ArtificialIntelligence & #IntellectualProperty rights framework to preserve #Europe's pole position in industries such as #carmanufacturing and #tourism @EP_Transport @vestager https://t.co/Eke02VCbrY 

RT @tamasivankovacs: #Danube - Through the Flow of Time - Diversity in Unity: Intercultural Dialogue Through the Waves of Danube - photo #exhibition 📷🖼 opening and “X #Bartók” #concert 🎼 by the Peter #Sarik Trio at our wonderful @HCI_Brussels with #Ambassadors and colleagues from 🇹🇷🇷🇸🇲🇪🇪🇺🇭🇺🇧🇬🇨🇿🇸🇰 https://t.co/JCVGzdpIU6 

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg