Please fill this field
Eugen TOMAC Eugen TOMAC
Eugen TOMAC

Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)

Člen

Rumunsko - Partidul Mișcarea Populară (Rumunsko)

Dátum narodenia : , Ismail

Domovská stránka Eugen TOMAC

Člen

EMPL
Výbor pre zamestnanosť a sociálne veci
DROI
Podvýbor pre ľudské práva
DSCA
Delegácia pri Parlamentnom výbore pre partnerstvo EÚ – Arménsko, Parlamentnom výbore pre spoluprácu EÚ – Azerbajdžan a pri Parlamentnom výbore pre pridruženie EÚ – Gruzínsko
DEPA
Delegácia pri Parlamentnom zhromaždení Euronest

Nedávne činnosti

Makrofinančná pomoc partnerom zapojeným do procesu rozširovania a partnerom susedstva v súvislosti s krízou spôsobenou pandémiou ochorenia COVID-19 RO

15-05-2020
Písomné vysvetlenia hlasovania

Sunt bucuros ca impreuna cu restul colegilor mei am reusit sa sustinem o decizie plina de solidaritate europeana, deschizand oportunitatea tarile partenere si vecine UE sa beneficieze de asistenta macrofinanciara pentru a mitiga efectele acestei crize fara precedent care nu a tinut cont de granite. Imprumuturile de pana la 3 miliarde de euro catre cele 10 tari beneficiare desemnate, oferite in conditii foarte avantajoase, sunt destinate sa limiteze impactul economic al măsurilor de stopare a raspandirii virusului COVID-19 si a efectelor recesiunii mondiale preconizate sa afecteze puternic economia tarilor din vecinatatea estica, sudica si pe cele vizate de politica de extindere. Astfel, Republica Moldova va beneficia de o asistenta macrofinanciara in valoare de 100 milioane de euro incepand cu toamna lui 2020, fapt ce ar trebui sa aiba un impact important asupra traiectoriei tarii pe calea europeana.

Dočasné opatrenia týkajúce sa prevádzky leteckých dopravných služieb RO

15-05-2020
Písomné vysvetlenia hlasovania

Sectorul aviației are o importanță strategică pentru Uniunea Europeană, contribuind în mod vital la ansamblul economiei UE și la ocuparea forței de muncă în Europa. Statisticile arata ca fiecare euro cheltuit în sectorul aviației generează 3 euro la nivelul întregii economii, iar fiecare loc de muncă nou în domeniul aviației creează alte trei în alt sector al economiei.
Impreună cu grupul EPP am susținut această propunere a Parlamentului care permite transportatorilor aerieni să își păstreze licențele de operare și furnizorii de servicii de gestionare a solului să-și prelungească contractele. Astfel, licențele de transportator aerian nu vor fi revocate aerian pe o perioadă de un an, dacă compania aeriană este în dificultate financiară și permite să extindă contractele pentru serviciile de transport la sol până în 2021.
Data fiind dificultatea de a prevedea evolutia pandemiei de COVID-19 și de a aproxima cu exactitate impactul acesteia asupra sectorului transportului aerian, Comisia ar trebui să analizeze fără întrerupere efectele pandemiei si să fie în măsură să prelungească fără întârzieri nejustificate perioada de aplicare a măsurilor adoptate.

Dohoda medzi EÚ a Bieloruskom o readmisii osôb s neoprávneným pobytom (A9-0097/2020 - Petar Vitanov) EN

13-05-2020
Písomné vysvetlenia hlasovania

The Parliament has consented Council’s decision to conclude this agreement regarding the readmission in Belarus of persons residing without authorisation on the territories of EU Member States as it goes hand in hand with the agreement on visa facilitation. While progress has been made in EU-Belarus relations, it is essential that Belarus continues to make substantial steps towards respecting universal fundamental freedoms, rule of law and human rights which constitute the core of EU’s policy vis-à-vis Belarus.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg