Please fill this field
Loránt VINCZE Loránt VINCZE
Loránt VINCZE

Poslanecký klub Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov)

Člen

Rumunsko - Uniunea Democrată Maghiară din România (Rumunsko)

Dátum narodenia : , Târgu Mureș / Marosvásárhely

Domovská stránka Loránt VINCZE

Člen

AFCO
Výbor pre ústavné veci
PETI
Výbor pre petície
D-IN
Delegácia pre vzťahy s Indiou

Náhradník

LIBE
Výbor pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci
D-US
Delegácia pre vzťahy so Spojenými štátmi americkými

Nedávne činnosti

Európsky právny predpis v oblasti klímy (A9-0162/2020 - Jytte Guteland) HU

07-10-2020
Písomné vysvetlenia hlasovania

Tartózkodtam az európai klímavédelmi jogszabály-javaslat parlamenti szavazásán, mert úgy gondolom, hogy a 2030-ig megvalósítandó 60 %-os kibocsátás-csökkentés, amely a parlament szövegében szerepel, nem reális célkitűzés a jelenlegi körülmények és lehetőségek ismerete alapján.
Az eredeti bizottsági javaslat 55 %-ot tartott megvalósíthatónak és vállalhatónak az EU részéről, ennek a célnak az elérésére kell koncentrálnunk; feltételezhető, hogy a tagállamok is ezt az irányt támogatják majd.
A klímasemlegesség elérése terén az Európai Unió és annak egyes tagállamai külön-külön is zászlóvivők, ugyanakkor nem rugaszkodhatunk el a valóságtól, nem kérhetünk olyan radikális változásokat, amelyek a gazdaságra, az európai iparra és a munkaerőpiacra felmérhetetlen terheket rónának.
Egy zöldebb és élhetőbb Európa megvalósítása nem százalékos számháborúval érhető el, hanem fokozatos, jól átgondolt klímavédelmi intézkedésekkel, amelyek minden szektorra tekintettel vannak, legyen az az energiaszektor, a közlekedés, az építési szektor vagy a mezőgazdaság. Az intézkedésekkel együtt a jövőben, úgy vélem, hogy nagy szerep hárul a tagállami és uniós kommunikációra is, ugyanis a téma iránti érzékennyé tétel központi kérdése a helyzet javításának.

Loránt VINCZE
Loránt VINCZE

Na stránke EP NEWSHUB

The appointment of a Special Envoy holding a permanent mandate focused primarily on #freedom of #religion or #belief would send out a message that the #EuropeanUnion is committed to protecting everywhere the #victims of #violence & #persecution because of their religion or belief

The @Europarl_EN has repeatedly called for a stronger #EU role in promoting #freedom of #religion or #belief. In this spirit, and considering the commitments made in the #EU Action Plan on #HumanRights and #Democracy, we recommend that the Special Envoy’s mandate is strengthened.

Promoting #freedom of #religion and #belief, therefore, is not only in line with the #values which guide #EU external action, it is also essential in strengthening our role in addressing global challenges. The #EuropeanUnion has not had a Special Envoy for almost one year.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg