Romana JERKOVIĆ Romana JERKOVIĆ
Romana JERKOVIĆ

Gruppen Progressiva förbundet av Socialdemokrater i Europaparlamentet

Ledamot

Kroatien - Socijaldemokratska partija Hrvatske (Kroatien)

Född : , Split

Hem Romana JERKOVIĆ

Ledamot

ITRE
Utskottet för industrifrågor, forskning och energi
D-AL
Delegationen till den parlamentariska stabiliserings- och associeringskommittén för EU–Albanien

Suppleant

ENVI
Utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet
BECA
Särskilda utskottet för cancerbekämpning
D-RU
Delegationen till den parlamentariska samarbetskommittén EU-Ryssland

Senaste aktiviteter

Tillståndet i unionen (fortsättning på debatten) HR

15-09-2021 P9_CRE-PROV(2021)09-15(3-119-0000)
Inlägg i plenum

Europeiska läkemedelsmyndigheten (A9-0216/2021 - Nicolás González Casares) HR

08-07-2021
Skriftliga förklaringar

. – Kažem DA za snažniju Europsku agenciju za lijekove i proširenje njezina mandata na aktivnosti kojima će nas u budućnosti moći štiti od zdravstvenih ugroza. Jača Europska medicinska agencija znači jaču otpornost i bolju spremnost EU-a na rješavanje kriza poput pandemije Covid-19. Usvajanjem izvješća o pojačanoj ulozi Europske agencije za lijekove u pripravnosti i upravljanju medicinskim proizvodima za krizne situacije EU poduzima ključni korak prema ostvarivanju Zdravstvene unije. Pandemija je pokazala da EU, njezine države članice i EMA nisu bile spremne na izazove pred kojima su se našle te je bilo potrebno osmisliti ad hoc rješenja kako bi zaštitile građane. Ta rješenja sada je potrebno institucionalizirati i prilagoditi budućim, sličnim, situacijama. Ova nespremnost možda se ponajbolje očitovala nestašicom lijekova i medicinske opreme, nastale zbog naglog porasta potražnje na koju nismo mogli pravovremeno odgovoriti brzim povećanjem proizvodnog kapaciteta te zbog složenosti globalnog lanca opskrbe medicinskim proizvodima. Poučena takvim iskustvom, glasujem o jačanju Europske agencije za lijekove kako bismo pružili dugoročan okvir za odgovor na buduće zdravstvene krize: okvir koji uspostavlja sistem praćenja i ublažavanja rizika od nestašica najvažnijih lijekova i medicinskih proizvoda te osigurava pravodoban razvoj visokokvalitetnih, sigurnih i djelotvornih lijekova u izvanrednim stanjima. Sada je vrijeme da učinimo sve što je u našoj moći kako se naši građani više nikad ne bi našli u situaciji u kojoj nedostaje osnovnih lijekova i medicinske opreme.

Europeiska läkemedelsmyndigheten (fortsättning på debatten) HR

07-07-2021 P9_CRE-PROV(2021)07-07(3-232-2500)
Inlägg i plenum
Romana JERKOVIĆ
Romana JERKOVIĆ

På Europaparlamentets NEWSHUB

https://t.co/lKaA2ZLKTj 

Zabrinjava što je Hrvatska postala uslužno-resursna kolonija. Vlada, nažalost, ne pokazuje ambicije za ulaganje u obrazovanje stanovništva te za razvoj strategije bazirane na poticanju djelatnosti s velikom dodanom vrijednošću. To, naime, nije u političkom interesu HDZ-a.

Congratulations to @OlafScholz & @spdde on excellent election results! These are great news for all of the progressive forces of Europe! Only by making the digital and green transition socially inclusive and just, we can help build a stronger Europe.🌹 https://t.co/Wqubqv1Uvy 

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg