Balázs HIDVÉGHI Balázs HIDVÉGHI
Balázs HIDVÉGHI

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Ledamot

Ungern - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Ungern)

Född : , Budapest

Hem Balázs HIDVÉGHI

Ledamot

LIBE
Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor
D-CL
Delegationen till den gemensamma parlamentarikerkommittén EU-Chile
D-US
Delegationen för förbindelserna med Förenta staterna
DLAT
Delegationen till den parlamentariska församlingen EU-Latinamerika

Suppleant

AGRI
Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling
PECH
Fiskeriutskottet

Senaste aktiviteter

4e järnvägspaketet: förlängning av införlivandeperioderna HU

15-05-2020
Skriftliga förklaringar

4. vasúti csomag: az átültetésre vonatkozó időszakok meghosszabbítása
Az Európai Bizottság a 2016/797 és a 2016/798 számú irányelvek módosítását javasolta sürgőségi eljárásban, mivel 17 tagállam nem tudta határidőn belül átültetni a jogszabályokat nemzeti jogrendjébe a COVID-19 világjárvány okozta fennakadások miatt. Az átültetési határidőt az irányelvek június 16-ban határozták meg, és az Európai Bizottság három hónapos halasztást javasolt, azaz szeptember 16-ikát. A Coreper által jóváhagyott változat december 31-ig javasolta az átültetési határidő kitolását. Az Európai Parlament által javasolt kitolási határidő pedig október 31. volt. Sajnálatos, hogy mivel a tanácsi álláspont és a parlamenti álláspont eltérőek, ezért intézményközi egyeztetésekre lehet szükség, ami a jogszabály elfogadásának halasztását eredményezheti. Ennek ellenére támogattam szavazatommal a parlamenti javaslat elfogadását, mivel az is kedvezőbb a tagállamok számára az Európai Bizottság javaslatától.

Ansvarsfrihet 2018: Gemensamma företaget för bränsleceller och vätgas (FCH) (A9-0030/2020 - Joachim Stanisław Brudziński) HU

14-05-2020
Skriftliga förklaringar

Az Európai Számvevőszék 2018-as pénzügyi évre vonatkozó éves jelentésének bemutatását követően a 2018. évi zárszámadási eljárás keretében az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága elvégezte az Európai Unió általános költségvetésének az Üzemanyagcella- és Hidrogéntechnológiai Közös Vállalkozásra vonatkozó pénzügyi ellenőrzését. A szakbizottság elsődleges feladata a közösségi költségvetés végrehajtásának szabályosságát és hatékonyságát biztosítani, ellenőrizni. A zárszámadási jelentés megállapítja, hogy a közös vállalkozást érintő pénzügyi és szabályszerűségi átvilágítás komolyabb hiányosságokat nem tárt fel. A szakbizottság februári ülésén a mentesítés megadásáról, a 2018-as számlák lezárásáról döntött. A plenáris szavazáson a mentesítés megadását támogattam.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg