Valter FLEGO Valter FLEGO
Valter FLEGO

Renew Europe Group

Ledamot

Kroatien - Istarski demokratski sabor - Dieta democratica istriana (Kroatien)

Född : , Koper

Hem Valter FLEGO

Vice ordförande

D-ME
Delegationen till den parlamentariska stabiliserings- och associeringskommittén för EU–Montenegro

Ledamot

ITRE
Utskottet för industrifrågor, forskning och energi

Suppleant

TRAN
Utskottet för transport och turism
AGRI
Utskottet för jordbruk och landsbygdens utveckling
D-RS
Delegationen till den parlamentariska stabiliserings- och associeringskommittén för EU–Serbien

Senaste aktiviteter

Repatriation of tourists infected with COVID-19 EN

24-06-2020 P-003752/2020 Kommissionen
Skriftliga frågor

Återupptagandet av utredningen av Tjeckiens premiärminister för missbruk av EU-medel och potentiella intressekonflikter (B9-0192/2020) HR

19-06-2020
Skriftliga förklaringar

Glasao sam za Rezoluciju Europskog parlamenta o ponovnom pokretanju istražnog postupka protiv premijera Češke Republike zbog zlouporabe sredstava EU-a i potencijalnog sukoba interesa budući da je češki glavni javni tužitelj nedavno ponovno otvorio kaznenu istragu protiv češkog premijera Andreja Babiša, koja je prvotno otvorena nakon izvješća OLAF-a o nepravilnoj upotrebi subvencija EU-a namijenjenih malim poduzećima.
Ta je istraga obustavljena dvije godine kasnije. Istražni postupak je pokrenut jer je poduzeće u njegovom vlasništvu (Agrofert) u okviru projekta „Rodino gnijezdo” umjetno osnovao poduzeće srednje veličine, koje je ostalo pod njegovom kontrolom, kako bi dobio sredstva namijenjena malim i srednjim poduzećima u ukupnom iznosu od oko 2 milijuna EUR-a.

Bankunionen – årsrapport 2019 (A9-0026/2020 - Pedro Marques) HR

19-06-2020
Skriftliga förklaringar

Glasao sam za Rezoluciju Europskog parlamenta o bankovnoj uniji – godišnje izvješće za 2019. godinu jer je za stabilniju, konkurentniju i konvergentnu ekonomsku i monetarnu uniju potrebna stabilna bankovna unija i razvijenija i sigurna unija tržišta kapitala te uspostava proračunskog instrumenta.
Dovršenje bankarske unije ključan je doprinos međunarodnoj percepciji eura i njegovoj većoj ulozi na globalnim tržištima. Najznačajniji napredak postignut u provedbi bankovne unije ogleda se u smanjenja rizika, ali potreban je daljnji napredak u pogledu podjele rizika i smanjenja rizika kako bi se odgovorilo na izazove koji ostaju u određenim institucijama.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg