Mihai TUDOSE Mihai TUDOSE
Mihai TUDOSE

Gruppen Progressiva förbundet av Socialdemokrater i Europaparlamentet

Ledamot

Rumänien - Partidul Social Democrat (Rumänien)

Född : , Braila

Hem Mihai TUDOSE

Ledamot

INTA
Utskottet för internationell handel
AFCO
Utskottet för konstitutionella frågor
D-MD
Delegationen till den parlamentariska samarbetskommittén EU–Moldavien

Suppleant

ECON
Utskottet för ekonomi och valutafrågor
ITRE
Utskottet för industrifrågor, forskning och energi
INGE
Särskilda utskottet för frågor om utländsk inblandning i alla demokratiska processer i Europeiska unionen, inbegripet desinformation
D-MK
Delegationen till den gemensamma parlamentarikerkommittén EU-Nordmakedonien

Senaste aktiviteter

Maximering av energieffektivitetspotentialen hos EU:s byggnadsbestånd RO

17-09-2020
Skriftliga förklaringar

Lucrările de reabilitare termică a clădirilor pot avea un rol important în redresarea economică, în condițiile în care aproape trei sferturi din sectorul european al construcțiilor este constituit din IMM-uri. 18 milioane de locuri de muncă și 9% din PIB-ul UE provin din construcții.
Rata mică de renovări anuale (între 0,4% și 1,2% în statele membre) contrastează cu gradul ridicat de ineficiență energetică a parcului imobiliar (75%) și cu vechimea clădirilor europene (35% au peste 50 de ani vechime).
Impulsionarea renovărilor prin stimulente financiare din partea UE - în favoarea cărora am votat - ar crea locuri de muncă și ar diminua risipa de energie și facturile cetățenilor. 40 de milioane de europeni nu-și pot încălzi corespunzător locuințele pe timp de iarnă, iar 98 de milioane nu le pot răcori adecvat vara.
În contextul schimbărilor climatice și planurilor pentru tranziția ecologică, devine esențial sprijinul european dat eficientizării energetice și, implicit, reducerii de emisii poluante.
Nu în ultimul rând, maximizarea potențialului energetic al clădirilor din UE poate contribui la scăderea gradului de dependență a unor state membre de importurile de energie din afara Uniunii.
Menționez, totodată, că nu consider necesară modificarea directivelor privind eficiența energetică pentru impunerea de obiective naționale obligatorii.

Covid-19: EU-samordning av hälsobedömningar och riskklassificering samt konsekvenserna för Schengen (RC-B9-0257/2020) RO

17-09-2020
Skriftliga förklaringar

Introducerea necoordonată, în această primăvară, a restricțiilor de călătorie între țările europene și dificultatea actuală de a asigura o coerență a măsurilor scot în evidență carențe grave ale funcționării Spațiului Schengen în condiții de criză. Este dezamăgitoare lipsa de cooperare între state învecinate, aparținând spațiului de liberă circulație. Iar pentru noi, cei din România și celelalte țări menținute nejustificat în afara Schengen, este un semn de întrebare privind viabilitatea acestui sistem de acum încolo.
De aceea, consider că procesul de revenire la un Spațiu Schengen funcțional trebuie să includă în mod obligatoriu extinderea la toate țările care îndeplinesc condițiile necesare, așa cum este de multă vreme România.
Riscurile pandemice pot fi combătute cu un sistem comun de testare rapidă, fiabilă și ieftină, care să garanteze, în primul rând, menținerea frontierelor deschise pentru bunuri, servicii și deplasări individuale esențiale.
Împărtășesc cu îngrijorare constatarea din raport că statele membre nu au tras, nici până acum, învățămintele necesare de pe urma primei faze a crizei. Avem nevoie de un mecanism european de gestiune a riscurilor de tipul pandemiei.
Am votat pentru acest raport, deși îl consider incomplet. După cum incomplet se dovedește Spațiul Schengen în sine, atât geografic, cât și funcțional.

Tillståndet i unionen (debatt om en aktuell fråga) (fortsättning på debatten) RO

16-09-2020 P9_CRE-PROV(2020)09-16(3-110-0000)
Inlägg i plenum

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg