Ernő SCHALLER-BAROSS Ernő SCHALLER-BAROSS
Ernő SCHALLER-BAROSS

Grupplösa

Ungern - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Ungern)

Hem Ernő SCHALLER-BAROSS

Senaste aktiviteter

Det europeiska medborgarinitiativet ”End the cage age” (B9-0296/2021, B9-0302/2021) HU

10-06-2021
Skriftliga förklaringar

Az Európai Bizottság hamarosan egy újabb európai polgári kezdeményezésről, a ketreces állattartás betiltásáról fog döntést hozni. Az Európai Parlament ezért úgy határozott, hogy egy állásfoglalást fogad el, melyben megfogalmazza véleményét a ketreces állattartás betiltásáról.
Le kell szögeznünk, hogy az Európai Unió világviszonylatban is éllovasnak számít állatjólét területén. Az uniós gazdálkodóknak már jelenleg is komoly és komplex állatjóléti előírásoknak kell megfelelniük.
Az Európai Bizottságnak józan döntést kell hoznia, figyelembe véve minden szempontot: környezeti, társadalmi, gazdasági. Egy egyoldalú megközelítés az uniós állattenyésztési szektor ellehetetlenítéséhez vezethet, az élelmiszerek árának drasztikus emelkedését idézheti elő, illetve az uniós piacot az uniós állatjóléti előírásoknál alacsonyabb szintű importtermékek áraszthatják el.
Már a 2012-es feljavított ketrecekre történő átállás is komoly áremelkedést okozott pl. a tojás önköltsége uniós szinten 33%-kal nőtt. Magyarországon a betiltás a baromfitelepek 57%-át érintené, illetve a kézi-munkaerőigény is növekedne, amikor jelenleg ebből hiány van az ágazatban.
Az Uniónak továbbra is élen kell járni állatvédelemben, azonban egy esetleges újabb szabályozás nem történhet meg a gazdálkodók és a fogyasztók rovására. Ezért az állásfoglalást nem támogattam.

Miljö: Århusförordningen (A9-0152/2021 - Christian Doleschal) HU

20-05-2021
Skriftliga förklaringar

Ahhoz, hogy az európai Zöld megállapodás sikeres legyen és tartós változást érjen el, az uniós intézményeknek együtt kell működniük a nyilvánossággal. A nyilvánosság az átállás motorja, és ennek így is kell maradnia. Szavazatommal támogattam a jelentést, úgy vélem, hogy a környezetvédelmi szervezetek Európa-szerte alapvető fontosságú támogató szerepet töltenek be a környezetvédelem terén. Fontosnak tartom, hogy bizonyos feltételek mellett biztosítsuk mindenki számára a jogot, hogy a hatóságok által meghozott határozatok felülvizsgálatát kérhesse.

Kinesiska motsanktioner mot EU-enheter, ledamöter av Europaparlamentet och nationella parlamentsledamöter (RC-B9-0269/2021, B9-0269/2021, B9-0270/2021, B9-0271/2021, B9-0273/2021, B9-0274/2021, B9-0275/2021) HU

20-05-2021
Skriftliga förklaringar

Teljes szolidárisunkat fejezzük ki az európai parlamenti képviselő kollégáink iránt, az ellenük bevezetett kínai szankciók miatt, elítéljük ezen elfogadhatatlan es aránytalan szankciókat és egyetértünk a mielőbbi megszüntetésükre irányuló követelésekkel. Ugyanakkor a ma szavazásra bocsájtott határozat szövege - a címe ellenére - nem korlátozódik a Kína által bevezetett szankciók elítélésére.
Elfogadhatatlan a határozat azon paragrafusa, amely az EU-s alapító szerződések megszegésére buzdítja a Tanácsot és a külügyi főképviselőt, amikor azt sürgeti, hogy a tagállamok egyhangú támogatása hiányától függetlenül terjesszen elő és fogadjon el következtetéseket Hongkongról. Ezekért a Fidesz európai parlamenti delegációjának tagjaként a határozat elfogadását nem támogattam.
A határozat egy általános Kínát minden szempontból bíráló szöveg, amely semmilyen mértékben nem fog hozzájárulni a deeszkalációhoz, valójában csak tovább fogja fokozni a felek közötti feszültséget és indulatokat, ennek a jelen helyzetben nem látjuk értelmét, sem időszerűségét.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg