Lara WOLTERS Lara WOLTERS
Lara WOLTERS

Gruppen Progressiva förbundet av Socialdemokrater i Europaparlamentet

Ledamot

Nederländerna - Partij van de Arbeid (Nederländerna)

Född : , AMSTERDAM

Hem Lara WOLTERS

Ledamot

CONT
Budgetkontrollutskottet
JURI
Utskottet för rättsliga frågor
D-CN
Delegationen för förbindelserna med Folkrepubliken Kina

Suppleant

CULT
Utskottet för kultur och utbildning
D-US
Delegationen för förbindelserna med Förenta staterna

Senaste aktiviteter

Särskilda åtgärder för att tillhandahålla extraordinär flexibilitet för användningen av de europeiska struktur- och investeringsfonderna med anledning av utbrottet av covid-19 NL

17-04-2020
Skriftliga förklaringar

Vandaag heb ik vóór het investeringsinitiatief coronavirusrespons plus gestemd.
Europa heeft te maken met een gezondheidscrisis van ongekende omvang. Het is nog lastig in te schatten hoe lang deze crisis gaat duren en hoe het virus zich verder verspreidt. We leven allemaal in tijden van grote onzekerheid. De gevolgen zullen in ieder geval desastreus zijn, zowel voor de volksgezondheid als voor de economie. Lidstaten hebben daarom op korte termijn behoefte aan liquide middelen, om medische producten, krediet voor het midden- en kleinbedrijf en maatregelen op de arbeidsmarkt te kunnen financieren.
Door CRII+ kunnen lidstaten hun cohesiefondsen voor deze doeleinden inzetten. Hiervoor is een hoge mate van flexibiliteit in de bestedingsvoorwaarden nodig. Lidstaten mogen (tijdelijk in verband met de coronacrisis) volledige medefinanciering aanvragen en schuiven met geld tussen de verschillende fondsen en regio’s. Hierdoor kunnen lidstaten het geld op korte termijn gericht inzetten in de gebieden die het hardst zijn getroffen door het virus.

Införande av särskilda åtgärder för att hantera covid-19-krisen NL

17-04-2020
Skriftliga förklaringar

Mensen moeten centraal staan in de strijd tegen het coronavirus en de gevolgen daarvan. Dat vindt de PvdA terug in deze resolutie. Mede daarom stemmen wij voor.
Maar er is meer. Het Parlement heeft vastgelegd dat het geld dat vrijkomt ten goede moet komen aan diverse sectoren, bevolkingsgroepen en regio’s, inclusief de overzeese Koninkrijksdelen. De lijn van de PvdA dat steunmaatregelen niet mogen worden gebruikt voor bonussen of betaling van dividend aan aandeelhouders is overgenomen. Daarentegen komt er juist financiële steun voor werknemers die gedeeltelijk werkloos raken en blijft de Green Deal prioriteit. Ook staan wij samen sterker bij het produceren en verspreiden van medische apparatuur, vaccins en medicijnen.
Het is essentieel dat landen erkennen dat zij in deze crisis afhankelijk zijn van elkaar: daarom ondersteunen wij voorstellen, zoals de herstelobligaties. Ook hebben wij gezien dat lidstaten zoals Hongarije deze crisis aanwenden om de democratie uit te hollen. Voor ons is dat volstrekt onacceptabel. Wij zijn verheugd dat schuldenverlichting voor ontwikkelingslanden onderdeel is van deze resolutie.
Tot slot is er nadrukkelijk aandacht voor de meest kwetsbaren, zoals vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. Zij verdienen altijd onze steun, crisis of niet.

Lara WOLTERS
Lara WOLTERS

På Europaparlamentets NEWSHUB

Terecht oproep: https://t.co/gkZVClsGkp . Eerder sprak ik hier ook over met @Dolfjansen 👇 https://t.co/btYC22Pe9E 

RT @BarackObama: I wrote out some thoughts on how to make this moment a real turning point to bring about real change––and pulled together some resources to help young activists sustain the momentum by channeling their energy into concrete action. https://t.co/jEczrOeFdv 

RT @LodewijkA: Schokkend om te zien wat in Amerika gebeurt. Racisme, politiegeweld, journalisten onbeschermd. Escalatie. Ontoelaatbaar. Een gezonde democratie is er een waar je aan blijft werken. Waar je weerstand biedt tegen systemen van uitsluiting en geweld https://t.co/mAikewCJPp 

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg