Акценти 

Featured 

Видеоматериал: От новия председател на ЕК до миграцията: 5 числа от Страсбург        

На второто си пленарно заседание през юли депутатите избраха Урсула фон дер Лайен начело на Комисията и обсъдиха работата на председателствата на Съвета през 2019 г.

Statement by the candidate for President of the Commission Ursula von der Leyen        
Съобщение за пресата 

Съобщение за пресата 
Урсула фон дер Лайен представя своята визия пред евродепутатите 

 

В дебат с евродепутатите, Урсула фон дер Лайен представи своята визия като председател на Комисията. ЕП ще гласува нейната номинация, с таен вот с хартиени бюлетини в 19 ч. българско време.

Пленарната зала на Европейския парламент        

Въпроси на ЕС 
 

Над половината избиратели в ЕС гласуваха на европейските избори на 23-26 май. Сега на новоизбраните депутати предстоят решения за новите Парламент и Комисия.

Споделете тази страница в Twitter

Социологическо проучване във всички страни от ЕС в дните след изборите през май показва значителен ръст на гласувал… https://t.co/2JUxO65Syi

Последни съобщения за пресата 

Вижте също: 

_        

Общество 
 

Научете основни факти за биохраните и биоземеделието в Европа и как новите правила, приети от ЕП, ще подобрят качеството.

Безопасност на храните и добри условия за животните        

Европейският парламент прие на 15 март правила, които затягат инспекциите по веригата на доставки на храни. Авторката на доклада Карин Каденбах (С&Д, Австрия) обяснява ползите.

Видеоматериал: Качеството на водите в Европа        

Европейците могат да се насладят в безопасност на плуването това лято, тъй като над 96% от местата за къпане отговарят на изискванията, заложени от ЕС.

Известие за електронно съобщение 

Абонирайте се, за да получавате актуална информация по избрани от Вас теми