Съобщения за пресата 

Изберете 

 

Актуализирана прогноза за състава на новия Парламент въз основа на предварителните резултати в 26 държави и данни от проучвания за една държава (към 11.38 ч. централноевропейско време).

 

Прогноза за състава на новия Парламент въз основа на предварителните резултати в 23 държави, приблизителните резултати и данни от проучвания за останалите 4 държави (към 00.17 ч. CEST).

 

Първите предварителни резултати от изборите за Европейски парламент ще бъдат обявени тази вечер около 23.15—23.45 ч. централноевропейско време в пленарната зала на ЕП в Брюксел.

 

Младежки доброволци, паневропейски групи на гражданското общество и световни предприятия се включиха в кампанията #ИзползвайГласаСи за европейските избори на 6—9 юни.

 

Институциите на ЕС играят своята роля, за да защитят изборите за Европейски парламент на 6—9 юни срещу дезинформацията и манипулирането на информация, насочени към европейската демокрация.

 

Find here information on electoral rules, poll opening and closing times and candidates for the 2024 European election in EU member states, as well as useful figures.

 

Светлана Тихановска, Олександра Матвийчук и Лорен Салех са сред лауреатите на наградата „Сахаров“, които призовават гражданите да гласуват на европейските избори.

Допълнителна информация 

Седмична програма:Предстоящи събития 

Юни 2024 
Изберете ден  
  1. Програма на председателя  
       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания