Европейският парламент в Snapchat: Политиката в снимки 

 
 

Споделете тази страница: 

ЕП е в Snapchat от май 2015 г.  

Snapchat е сред най-бързо развиващите се социални мрежи - повече от 100 милиона души я ползват всеки ден, за да гледат и изпращат изображения на свои приятели и да следят събития от целия свят. Една трета от всички потребители са в Европа и благодарение на профила на Парламента, открит през май 2015 г., те имат възможност да опознаят по-отблизо европейската политика. Научете повече за присъствието на ЕП в тази социална мрежа.

Снимките и видеоклиповете са основните елементи на съобщенията в Snapchat, като към тях може да се добавят къси текстове, емотикони и филтри. Повечето потребители са на възраст под 30 години, което дава възможност на Парламента да се обърне директно към най-младите и към бъдещите гласоподаватели и да им представи какво се случва в Брюксел и Страсбург.


ЕП и Snapchat

 

ЕП основно публикува кратки материали със снимки и видеоклипове, за да даде възможност на хората да видят как тече животът в него. Как изглеждат коридорите в Парламентите в натоварен ден? Какво чувате, когато се подновява заседанието в пленарната зала?


Освен всичко друго Snapchat е и възможност за разговор с Парламента. Всеки ден получаваме снимки, видеоклипове и въпроси от цяла Европа, на които се стараем да отговорим.

Сканирайте изображението, за да ни откриете в Snapchat  

Ако ползвате Snapchat и сте на посещение в Брюксел или Страсбург, можете да добавите нашия гео-филтър към Вашата снимка. Това е снимка на Парламента в допълнение към Вашата и показва местоположението Ви (в ЕП в Брюксел или Страсбург).


Добавете ни в Snapchat – нашето потребителско име е “europarl”, или сканирайте изображението с призрака.