Темите тази седмица в ЕП: британският референдум, кризата с бежанците 

 
 

Споделете тази страница: 

Парламентът ще проведе извънредно пленарно заседание в Брюксел във вторник сутрин  

Парламентът ще проведе извънредна пленарна сесия във вторник сутрин, за да обсъди и гласува резолюция отново провелия се референдум във Великобритания, на който мнозинството се обяви за излизане от ЕС. В четвъртък ще бъде обсъждано финансовото отражение на кризата с бежанците и мигрантите. Междувременно политическите групи ще заседават, за да подготвят позициите си за редовната пленарна сесия в Страсбург следващата седмица.

Извънредно пленарно заседание в Брюксел


Депутатите в ЕП се събират във вторник от 11 часа българско време, за да разискват резултата от референдума във Великобритания и последствията от него за Европейския съюз. След края на дискусията ще бъде гласувана резолюция. Ще можете да следите дебата по темата на живо в Storify.


Цената на кризата с бежанците


Парламентарните комисии по бюджети, граждански свободи, външни работи и развитие ще заседават съвместно в четвъртък относно финансовите разходи, произтичащи от кризата с бежанците. В дебата ще вземат участие представители на Европейската комисия и на агенцията на ЕС за външните граници Фронтекс, европейският клон на агенцията на ООН за бежанците, основателят на фондация „Отворено общество“ Джордж Сорос и представители на други неправителствени организации. Прочетете повече относно кризата с бежанците на нашата тематична страница.