Следете на живо: конференция за туризма в Парламента 

Актуализиран: 
 
Изготвен:   
 

Споделете тази страница: 

Страни от ЕС са сред най-популярните туристически дестинации в света. Конференция в Европейския парламент ще обсъди възможностите и проблемите в тази сфера.

Експерти и политически лидери ще разискват перспективите пред туризма в Брюксел на 27 септември  

Европейският парламент e домакин на конференция на високо равнище за туризма, която се провежда в Брюксел на 27 септември от 15:30 часа до 20:30 часа българско време. Събитието се организира по инициатива на председателя на ЕП Антонио Таяни с подкрепата на парламентарни комисии. Можете да проследите дискусиите на живо онлайн.

 

Туризмът е важен икономически сектор в Европа, който генерира над 5% от брутния вътрешен продукт на ЕС. Само през 2014 г. около 582 милиона туристи са посетили страни в ЕС. В същото време развитието на туризма повдига въпроси относно отражението му върху околната среда и местните традиции, несигурния характер на много от работните места и конкуренцията от страни извън ЕС.

 

На конференцията ще вземат участие експерти, политически лидери и хора от бизнеса, за да разискват предизвикателствата в туризма, групирани в три теми. Гледайте всяка една от частите в конференцията чрез линковете по-долу: