Младите хора за бъдещето на Европа: регистрирайте се за EYE2020 

Актуализиран: 
 
Изготвен:   
 

Споделете тази страница: 

Участвайте в младежката конференция EYE2020 в Страсбург и обсъдете идеи за бъдещето на Европа с други млади европейци!

Млади хора от цяла Европа ще обсъждат идеите си за бъдещето в Страсбург  

Младежката конференция EYE2020 е отложена поради епидемията от коронавируса. Новите дати на провеждане ще бъдат обявени на по-късен етап.

На всеки две години Европейският парламент в Страсбург отваря врати за Европейската младежка конференция (EYE), което дава глас на младите хора в европейската демокрация. През 2020 г. ще бъде проведено четвъртото издание, на което се очакват около 9 000 европейци на възраст между 16 и 30 години. Те ще обсъждат идеи за бъдещето на Европа с депутати в ЕП и други лица, формиращи европейската политика.


Темата е „Бъдещето е тук“, като програмата е съсредоточена върху въпроси като климата, миграцията и Брекзит, както и върху образованието, технологиите и здравеопазването. Предвиждат се и нови типове мероприятия в рамките на конференцията, включително спортни събития и специален семинар за млади журналисти.


Идеите, които ще бъдат формулирани по време на EYE2020, ще бъдат събрани в доклад, който ще бъде представен пред депутатите в ЕП. Парламентарните комисии ще дискутират резултатите от конференцията през есента на 2020 г.


Регистрация


Регистрирайте се за участие в EYE2020 между 10 януари и 29 февруари 2020 г. За целта е необходимо да сформирате група от поне десетима участници и да попълните онлайн формуляра.


В събитието могат да участват всички европейци на възраст между 16 и 30 години. Няма такса за участие, но желаещите да присъстват ще трябва да покрият сами разходите си за транспорт, пребиваване и храна.


Фотоконкурс


Друг начин да се включите в събитието е да спечелите нашия фотоконкурс в Инстаграм.


Споделете снимка с мотото „The future is now“ (Бъдещето е тук), тагнете @europeanparliament, @ep_eye и добавете хаштаг #eye2020. Кажете ни какво е най-важно за Вас и върху какво трябва да се съсредоточи Европейският съюз. Ако Ви е нужно вдъхновение, тук можете да намерите някои примери.


Ние ще изберем четирима победители, а още един победител ще бъде определен въз основа на броя на харесванията на изображенията, които ще публикуваме на седмична база на профила на Парламента. Всички петима победители ще бъдат поканени да присъстват на EYE2020 в Страсбург.


Конкурсът се провежда от 10 януари до 2 март 2020 г. Повече информация можете да намерите на профилите в Инстаграм на EYE и на Европейския парламент.