Информация за медиите: дните на изборите 

Съобщение за пресата 
 
 

Споделете тази страница: 

Това съобщение за медиите е напомняне с цялата релевантна информация, свързана с предоставяните услуги за медиите по време на изборните дни и самата изборна вечер на 26 май.

Зали за работа за медиите, работно време и места


Налични ще бъдат четири зони за работа


  • Пленарна зала (PHS3A50),

Неделя 9:00 ч. до понеделник (27 май) вечер  • Пресцентъра (PHS 0B01)

  • Анна Политковская (PHS 0A50) (отворена от 23 май до 27 май нон-стоп)|

  • Ана Линд (PHS1A02 |

Всички зони за работа на медиите ще получават резултатите в реално време, прогнозите ще бъдат предавани на екраните и публикувани в сайта https://rezultati-izbori.eu/Поради ограничения брой места за работа в пленарната зала, местата са разпределени въз основа на подадените заявки и капацитета. Въпреки това, всички регистрирани медии имат достъп до пленарната зала по всяко време, напр. за консултации, смяна на колега, следене на обръщенията към медиите от лидерите на политическите групи и/или на водещите кандидати.


Що се отнася до другите зони за работа, журналистите могат да дойдат и да си резервират място от днес, четвъртък, 23 май, като е задължително да оставят табела с името на тяхната медия върху всяко запазено бюро.


За всякакви въпроси от медиите, пресаташета на Парламента ще бъдат във всички зони за работа, както и в специалния новинарски център (пространство Йехуди Менухин, PHS 1-ви етаж).Специална акредитация и пропуск


От днес важи специалната акредитация за журналисти за дните на изборите. Това означава, че тези които са се регистрирали и имат пропуск имат достъп до сградата на ЕП. Ако още не са го направили, трябва да подадат заявление за онлайн акредитация тук преди петък в 17.00 ч. (централноевропейско време).


За помощ, може да се свържете с центъра за акредитации

Тел. (+32) 498 98 35 44


С цел да се избегне чакане на опашка, специалната акредитация може вече да бъде взета от центъра за акредитации за медиите на ЕП, PHS -1C029.


Вход за посетители, Сграда „Пол-Анри Спаак“ (Paul-Henri Spaak building), ул. Вирц 60 (Rue Wiertz 60).


Работно време на центъра за акредитации:


Понеделник 20 май до петък 24 май от 08:00 ч. - 18.00 ч.

Събота 25 май 10.00 ч. - 18.00 ч.

Неделя 26 май 10.00 ч. - 18.00 ч.


Подробна карта с входовете на Парламента както и пространствата за работа за медиите може да намерите тук.


График за публикуване на данните и сайт за резултатите от изборите


Парламентът ще публикува националните прогнози след 18.00 ч. (централноевропейско време) в неделя, 26 май и ще представи първите обобщени прогнози за разпределението на местата в следващия Парламент в 20.15 ч. (централноевропейско време), въз основа на достъпните национални данни и екзитполовете в https://www.rezultati-izbori.eu/Разпределението на местата ще бъде актуализирано през вечерта, едновременно с пристигането на прогнозите и официалните резултатите от държавите членки, като предварителните глобални резултатите се очакват около 23.15 ч. (централноевропейско време).


Вижте подробния график (централноевропейски време)


Във https://www.rezultati-izbori.eu/ ще намерите национални резултатите, места по политически групи и държави, разбивка по национални партии и политически групи, съотношение между мъжете и жените сред евродепутатите и избирателната активност. Също така ще можете да сравните резултатите, да проверите кои групи могат да съставят мнозинство и да създадете своя уиджет.


Пълен набор от данни за правилата по държави, време за гласуване, листи, кандидати и предишни резултати от гласуване са достъпни тук.


Аудиовизуални услуги


Европа по сателит


От 23 до 26 май, EbS ще излъчи кадри от гласуването на председателите на Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия, водещите кандидати и лидерите на политическите групи. Кадри от избирателни секции в цяла Европа също ще бъдат предавани, както и серия от снимки с ключови моменти от парламентарния мандат.


От 18.00 ч. (централноевропейско време) в неделя, EbS ще публикува графики на прогнозите и резултатите в качество за излъчване. EbS+ ще излъчва изборната вечер на живо от пленарната зала в Брюксел, както и реакциите от лидерите на политическите групи и водещите кандидати. Предварителната програма е достъпна тук


Мултимедиен център


Всички видеа и фотографии свързани с изборните дни могат да се свалят от тук. Актуализират се автоматично.


Селекция от важни моменти от сегашния мандат са достъпни тук.Стрийминг


Изборната вечер ще бъде предавана на живо от сайта на Парламента от 17.45 ч. (централноевропейско време) тук и на сайта на EbS.


Упътване за използване на кодовете за вграждане ще намерите тук.


Обратна връзка: