Споделете тази страница: 

ЕП призовава за спешни мерки за гарантиране финансирането на програмите на ЕС, борбата с климатичните изменения и избягване на Брекзит „без сделка“ преди Европейския съвет следващата седмица

Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние обсъждат Брекзит и бюджетните въпроси с евродепутатите преди Европейския съвет следващата седмица.  

Евродепутатите призовават за намирането на решение относно следващия дългосрочен инвестиционен бюджет на ЕС и предупредиха за риска от прекратяване на финансирането на програмите на ЕС, по време на дебата относно предстоящия Европейски съвет, с участието на Тути Тупурайнен от Финландското председателство на ЕС, председателя на Комисията Жан-Клод Юнкер и главния преговарящ за Брекзит от страна на ЕС Мишел Барние.

Те също призоваха за своевременни решения относно климатичните изменения, за да се постигнат целите на Парижкото споразумение.

По отношение на Брекзит, повечето евродепутати осъдиха сегашната „игра на обвинения“ и позицията на правителството на Обединеното кралство, и призоваха за намирането на решение с цел избягване на катастрофално оттегляне без сделка.


Встъпителни изявления на Тyти Тупурайнен, от името на Финландското председателство на Съвета на ЕС; Жан-Клод Юнкер, председател на Европейската комисия; и Мишел Барние, главен преговарящ за Брекзит от страна на ЕС

Дебат с евродепутати, първи кръг – за да гледате запис от изказванията на различните участници в дебата, натиснете върху името.


Заключително изявление на Тути Тупурайнен, от името на Финландското председателство на Съвета на ЕС.


Можете да гледате целия дебат тук