Дебат за състоянието на Европейския съюз: Урсула фон дер Лайен ще се обърне към Парламента 

Съобщение за пресата 
Пленарна сесия 
 
 

Споделете тази страница: 

Урсула фон дер Лайен ще очертае работата на Комисията за справяне с кризата, предизвикана от COVID- 19 © EU 2020-EP/DLL  

В контекста на пандемията от COVID-19 и икономическа криза, евродепутатите ще направят преглед на постигнатото до момента от Комисията на г-жа фон дер Лайен, в сряда от 10.15 ч. (бг време).

Можете да гледате пленарния дебат чрез EP Live, и EbS+.Урсула фон дер Лайен се очаква да очертае въздействието от работата на Комисията за смекчаване на последиците от кризата от COVID-19 в областта на здравеопазването и икономиката. Очаква се също така тя да представи своята визия за икономическото възстановяване, борбата с климатичните изменения и положението в съседните на Европа държави.


Лидерите на политическите групи ще направят преглед на работата на Европейската комисия и ще очертаят визията си за приоритетите на ЕС. Този ежегоден дебат за състоянието на Европейския съюз дава възможност на евродепутатите да упражняват контрол върху работата и плановете на Европейската комисия и да помогнат за определянето на бъдещите насоки на ЕС.


Днес от 17.00 до 19.00 ч. (българско време) Парламентът ще проведе централно събитие, в което водещи евродепутатите ще обсъдят приоритетите на Европейския съюз и ще отговарят на въпроси и идеи на граждани. Можете да проследите събитието на живо тук.