Европейски избори: Видеоклипът „Използвай гласа си“ достига над 504 милиона гледания 

Съобщение за пресата 
 
 

Споделете тази страница: 

В края на предизборната кампания филмът "Използвай гласа си", който подчертава значението на гласуването и опазването на демокрацията, е гледан повече от 504 милиона пъти.

Филмът, основният аудио-визуален продукт от информационните действия на Парламента за европейските избори, включва свидетелства на възрастни граждани от различни държави от ЕС, които предават своите истории за демокрацията на следващите поколения и подчертават, че демокрацията и гласуването не могат да се приемат за даденост.


Можете да го гледате тук.


Освен 504 200 000 гледания (данни до 2 юни) в социалните медии, видео стрийминг платформите, свързана телевизия и мобилен дисплей, филмът в различните си формати за телевизия и социални медии досега е излъчван от телевизионните канали в целия ЕС, както и по кината и на футболни стадиони.


С посланието „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо вас“, тази втора фаза на институционалната предизборна кампания подчерта значението на демокрацията.


По-конкретно, в централния видеоклип на кампанията се разглеждат по-подробно спорната история на много европейски държави и значението на защитата на ценностите и принципите на демокрацията.