Пресслужба 

Изберете 

Пленарна сесия  
 

Поради стриктните санитарни мерки предприети с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, Парламентът въведе временни мерки, които да позволят на членовете на Европейския парламент

Пленарна сесия  
AFET  
SEDE  
 

Евродепутатите осъждат категорично едностранната турска военна интервенция в Североизточна Сирия и призовават Турция да изтегли всичките си военни сили от териториите на Сирия.

Пленарна сесия  
IMCO  
 

Пазаруващите онлайн ще имат по-широк и по-лесен трансграничен достъп до продукти, резервации за хотели, коли под наем, продажба на билети за концерти или развлекателни паркове в ЕС.

Пленарна сесия  
ENVI  
 

Евродепутатите подкрепят Европейския зелен пакт, но подчертават предизвикателствата, включително справедлив и приобщаващ преход и необходимостта от високи междинни цели.

Пленарна сесия  
 

Парламентът предложи днес план за действие на ЕС за 2014—2019 г., определящ мерките за борба с организираната престъпност, корупцията и прането на пари. Изземването на финансовите активи на мрежите на организираната престъпност и задушаването на техните източници на доходи са на първо място в плана. Смята се, че 3600 международни престъпни организации работят на територията на ЕС през тази година.

Пленарна сесия  
ITRE  
 

Правилата, изискващи държавите членки на ЕС да уведомяват Европейската комисия относно свои планове за договаряне на сделки за снабдяване с енергия с трети страни преди началото на преговорите, бяха одобрени от евродепутатите в четвъртък. Това ще бъде първата завършена част от законодателството по Европейския енергиен съюз.

Пленарна сесия  
ECON  
 

An EU deal with San Marino, which will make it harder for EU citizens to hide cash from the tax man in bank accounts there, was endorsed by Parliament in a vote on Thursday. Under the deal, the EU and San Marino will automatically exchange information on the bank accounts of each other's residents, starting in 2017.

Пленарна сесия  
IMCO  
 

С поправки в директивата за огнестрелните оръжия евродепутатите затягат контрола върху деактивирани оръжия и тези с халосни патрони като използваните в терористичните атаки в Париж. Те също така задължават държавите членки на ЕС да имат подходяща система за мониторинг, издаване и подновяване на разрешителни, както и да обменят информация.

Пленарна сесия  
ENVI  
 

A reform of the EU Emissions Trading Scheme (ETS), informally agreed with the Latvian Presidency of the Council, was endorsed by Parliament on Wednesday. The reform is intended to reduce the surplus of carbon credits available for trading in order to support the price of the emission rights. The scheme will start operating in 2019.

Допълнителна информация 

Седмична програма:Предстоящи събития 

Юни 2021 
Изберете ден  
 1.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q1 
 2.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q2 
 3.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Jòzsef Antall, 2Q2 
 4.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 1A2 
 5.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Jòzsef Antall, 6Q2 
 6.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Altiero Spinelli, 3E2 
 7.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 3C050 
 8.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Altiero Spinelli, 3G-3 
 9.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Jòzsef Antall, 4Q1 
 10.  
  Парламентарни комисии  
  Brussels, Altiero Spinelli, 3G3 
 11. Дневен ред на председателя на ЕП  

       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания