Пресслужба 

Изберете 

Пленарна сесия  
 

New legislation on the "non-commercial transport" of pets, already informally agreed with EU ministers, was approved by Parliament on Thursday. Taking pets abroad will be easier, but pet health requirements will be stricter. Online information for pet owners will also be made clearer.

Пленарна сесия  
TRAN  
 

За да се справи по-ефективно с измамите с километража на употребяваните автомобили, Kомисиятa трябва да предложи ново законодателство в рамките на 12 месеца, гласи резолюция гласувана днес.

Пленарна сесия  
 

Уебсайтовете и приложенията на обществената администрация, болници, съдилища и други организации от обществения сектор, трябва да бъдат достъпни за всеки, съгласно новите общоевропейски правила, одобрени от ЕП в сряда. Директивата за уеб достъпа, която е вече договорена от ЕП и Съвета, цели да улесни достъпа до данни и услуги в интернет за възрастни и хора с увреждания.

Пленарна сесия  
AFET  
SEDE  
 

Евродепутатите осъждат категорично едностранната турска военна интервенция в Североизточна Сирия и призовават Турция да изтегли всичките си военни сили от териториите на Сирия.

Пленарна сесия  
 

„Време е нашият народ да заживее в свобода без стени и пропусквателни пунктове,” призова президентът на Палестинската автономна власт Махмуд Абас в изказването си пред евродепутатите в четвъртък. Той изрази благодарността на народа си към Европейския парламент за признаването на държавата Палестина и критикува Израел за окупирането на палестински територии.

Пленарна сесия  
 

В резолюция, гласувана в четвъртък, евродепутатите призовават властите в Турция да освободят журналистите, които са задържани без убедителни доказателства за извършването от тях на престъпна дейност. След неуспешния опит за военен преврат от 15 юли правителството е задържало поне 99 журналисти и писатели, и е отменило журналистическата акредитация на поне 330 души.

Пленарна сесия  
ENVI  
 

A reform of the EU Emissions Trading Scheme (ETS), informally agreed with the Latvian Presidency of the Council, was endorsed by Parliament on Wednesday. The reform is intended to reduce the surplus of carbon credits available for trading in order to support the price of the emission rights. The scheme will start operating in 2019.

       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания