Пресслужба 

Изберете 

Пленарна сесия  
 

Поради стриктните санитарни мерки предприети с цел ограничаване на разпространението на COVID-19, Парламентът въведе временни мерки, които да позволят на членовете на Европейския парламент

Пленарна сесия  
ENVI  
 

Държавите членки ще трябва да намалят потреблението на най често използваните и най замърсяващи околната среда пластмасови торбички с 80% до 2019 година, съгласно промени в законодателството, които Европейският парламент прие в сряда.

Пленарна сесия  
ENVI  
 

Пластмасовите изделия за еднократна употреба като чинии, прибори, сламки, дръжки за балони и клечки за уши, ще бъдат забранени в ЕС според новите правила гласувани в сряда.

Пленарна сесия  
 

За да се справи с предизвикателствата пред себе си, да подобри способността си да действа, да възстанови доверието на гражданите и да направи икономиката на еврозоната по-устойчива, ЕС трябва да се възползва пълноценно от Договора от Лисабон. Но за да върви напред, ЕС трябва да се реформира. Това е основното послание на три резолюции, разглеждащи бъдещото развитие на ЕС, одобрени от ЕП в четвъртък.

Пленарна сесия  
 

Във вторник евродепутатите подставиха под съмнение оценката за безопасността на най-широко използвания хербицид, чието разрешително за използване изтича в края на годината.

Допълнителна информация 

Седмична програма:Предстоящи събития 

Април 2023 
Изберете ден  
       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания