Пресслужба 

Изберете 

Пленарна сесия  
 

След края на процедурата на изслушванията, Парламентът одобри новата Комисия, която беше представена от новоизбрания председател на Комисията фон дер Лайен в сряда.

Пленарна сесия  
EMPL  
 

Евродепутатите призовават ЕС да признае достъпа до достойни жилища на достъпни цени като приложимо основно право на човека и да настоява за мерки за премахване на бездомността.

Пленарна сесия  
 

Евродепутатите искат временно замразяване на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС. В резолюция, гласувана в четвъртък, те отбелязват, че въпреки това, страната трябва да остане обвързана към ЕС. Те добавят, че ще преразгледат своята позиция, веднага щом непропорционалните репресивни мерки, предприети по време на извънредната ситуация в страната, бъдат отменени.

Пленарна сесия  
 

В резолюция, гласувана в четвъртък, евродепутатите призовават властите в Турция да освободят журналистите, които са задържани без убедителни доказателства за извършването от тях на престъпна дейност. След неуспешния опит за военен преврат от 15 юли правителството е задържало поне 99 журналисти и писатели, и е отменило журналистическата акредитация на поне 330 души.

Пленарна сесия  
ENVI  
 

В сряда евродепутатите приеха план за нови задължителни намаления на въглеродни емисии и осъдиха оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение.

Пленарна сесия  
ENVI  
 

Държавите членки ще трябва да намалят потреблението на най често използваните и най замърсяващи околната среда пластмасови торбички с 80% до 2019 година, съгласно промени в законодателството, които Европейският парламент прие в сряда.

Пленарна сесия  
ENVI  
 

Пластмасовите изделия за еднократна употреба като чинии, прибори, сламки, дръжки за балони и клечки за уши, ще бъдат забранени в ЕС според новите правила гласувани в сряда.

Пленарна сесия  
ITRE  
 

Правилата, изискващи държавите членки на ЕС да уведомяват Европейската комисия относно свои планове за договаряне на сделки за снабдяване с енергия с трети страни преди началото на преговорите, бяха одобрени от евродепутатите в четвъртък. Това ще бъде първата завършена част от законодателството по Европейския енергиен съюз.

Пленарна сесия  
FEMM  
LIBE  
 

Във вторник Парламентът призова за европейска директива за премахване на кибернасилието, основано на пола, и за осигуряване на сближаване на национално равнище и на равнище ЕС.

Допълнителна информация 

Седмична програма:Предстоящи събития 

Август 2022 
Изберете ден  
       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания