Oversigt - plenarmøder 
 

Sidste afstemning om brexit i Europa-Parlamentet 

Medlemmerne af Europa-Parlamentet forventes at godkende udtrædelsesaftalen ved en afstemning kl. 18.00 onsdag.

Parlamentet stemmer om Det Forenede Kongeriges udtrædelsesaftale på plenarmødet i Bruxelles. Formanden for Kommissionen, Ursula von der Leyen, Rådets formand, Charles Michel, Vice-formand for Europa-Kommissionen Maroš Šefčovič og EU's chefforhandler, Michel Barnier, forventes at deltage i debatten med de politiske gruppers ledere, der går forud for afstemningen ca. 16.15.


Afstemningen på Parlamentets plenarmøde kl. 18.00 kommer efter afslutningen af ratificeringsprocessen i Det Forenede Kongerige og den positive indstilling fra Udvalget om Konstitutionelle Anliggender. For at træde i kraft skal udtrædelsesaftalen mellem Den Europæiske Union og Det Forenede Kongerige godkendes af Europa-Parlamentet med et simpelt flertal af de afgivne stemmer (artikel 50, stk. 2, i traktaten om Den Europæiske Union) inden den endelige afstemning (ved kvalificeret flertal) i Rådet.


Efter afstemningen afgiver præsident Sassoli en erklæring til plenarforsamlingen, hvorefter UK's medlemmer og gruppeledere vil blive inviteret til at markere dette øjeblik i en kort ceremoni i Yehudi Menuhin-området omkring kl. 18.30.

Debat & afstemning: Onsdag den 29. januar

Procedure: Lovgivningsmæssig beslutning