Oversigt - plenarmøder 
 

Europa-Parlamentet fejrer 70-års fødselsdag 

Medlemmerne af Europa-Parlamentet markerer oprettelsen af Den Fælles Forsamling for Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab i 1952 med en ceremoni i mødesalen tirsdag kl. 11.30.

Europa-Parlamentets formand, Roberta Metsola, vil åbne ceremonien med en erklæring efterfulgt af taler i plenarforsamlingen af premierministrene fra Parlamentets tre værtslande — Frankrigs premierminister Élisabeth Borne, Alexander de Croo fra Belgien og Luxembourgs Xavier Bettel. Ceremonien afsluttes med afspilning af Beethovens Ode to Joy.


Baggrund

Den 10. september 2022 markerer 70-året for det første møde i Den Fælles Forsamling for Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab (EKSF). Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab blev oprettet i 1952 og bestod af 78 udnævnte parlamentarikere fra de nationale parlamenter i hvert medlemsland. Efter oprettelsen af Det Europæiske Økonomiske Fællesskab og Det Europæiske Atomenergifællesskab blev EKSF's Fælles Forsamling udvidet og omdøbt til "Den Europæiske Parlamentariske Forsamling" i 1958. I 1962 blev navnet ændret til "Europa-Parlamentet".


Ceremoni: Tirsdag den 22. november