Energieffektivitet: Nye regler for bygninger og huse

Forbedringer til energieffektiviteten i bygninger kan mindske varmeregningen såvel som CO2-udslippet. Se mere i vores video.

Under de nuværende regler skal alle nye bygninger i EU fra 1. januar 2021 bruge tæt på nul eller en meget lav andel af energi til opvarmning, nedkøling og varmt vand. Reglerne vil også introducere et nyt energicertifikat for bygninger, så ejerne eller lejerne kan sammenligne energiforbruget. De nye regler er en del af EU's forsøg på at gøre noget ved klimaforandringerne.

40%

Af al energiforbruget i EU bruges til at opvarme og nedkøle bygninger, og omkring 75% af bygningerne er energiineffektive.

I april 2018's plenarforsamling stemte MEP’erne om en opdatering af de regler, der allerede er indgået med Rådet. Hovedændringerne til direktivet for energiperformance i bygninger er:

 

  • EU-lande skal forberede nationale, langsigtede strategier, der skal støtte renoveringen af bygninger med det formål, at bygninger i EU næsten ikke bruger nogen energi i 2050.
  • Fremme af brugen af smarte teknologier der skal mindske energiforbruget.

  • Krav om at introducere genopladningsstationer for elektriske biler på parkeringsområderne til de nye bygninger.


”Vi har nu givet medlemslandene værktøjerne til at gøre lejligheder og huse mere energieffektive for fremtiden," sagde Bendt Bendtsen (EPP, Danmark), der var Parlamentets ordfører på området.


EU's handinger på klimaområdet omhandler også vedvarende energi og energieffektivitet i elektroniske husholdningsapparater

Relaterede artikler