Se hvilke 10 film der er med i konkurrencen om LUX-filmprisen 2019  

 
 

De 10 film, der deltager i dette års LUX-filmpris, blev søndag afsløret ved Karlovy Vary International Film Festival. Find ud af hvilke film der er med i opløbet.

2019 LUX-filmprisen  

Endnu en udgave af LUX-filmpriskonkurrencen er skudt i gang ved Karlovy Vary international film festival i Tjekkiet. De 10 film, der er blevet udvalgt til at dyste i konkurrencen i 2019, blev afsløret d. 30 juni.

Parlamentet støtter film, der indbyder til debat om værdier og sociale problemstillinger. Takket være LUX-filmprisen får de tre finalister undertekster på de 24 officielle EU-sprog, og de vil blive fremvist i hele Europa i efteråret.


2019-udgaven

De 10 film, udvalgt af LU-filmprisens særlige panel, inkluderer både fiktion og dokumentarer af mandlige og kvindelige instruktører fra hele Europa.

De er (i alfabetisk orden efter den engelske titel):

Clergy - Wojciech Smarzowski (Polen)

Cold Case Hammarskjöld - Mads Brügger (Danmark/Norge/Sverige/Belgien)

God Exists, Her Name Is Petrunya - Teona Strugar Mitevska (Nordmakedonien/Belgien/Slovenien/Kroatien/Frankrig)

Her JobNikos Labôt (Grækenland/Frankrig/Serbien)

Honeyland - Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov (Nordmakedonien)

InvisiblesLouis-Julien Petit (Frankrig)

Ray & LizRichard Billingham (Storbritannien)

System CrasherNora Fingscheidt (Tyskland)

The Man Who Surprised EveryoneNatasha Merkulova, Aleksey Chupov (Rusland/Estland/Frankrig)

The RealmRodrigo Sorogoyen (Spanien/Frankrig)


Næste skridt


Den 23. juli vil de tre film, der bliver nomineret, blive offentliggjort på en pressekonference ved Giornate degli Autori i Rom. Disse tre vil få undertekster på alle de officielle EU-sprog og blive vist i hvert et EU-land under LUX-filmdagene til efteråret.

Vinderen vælges af MEP'erne og prisceremonien finder sted i Strasbourg d. 27. november 2019.


Hvorfor LUX-filmprisen

Som tidligere nævnt får de tre nominerede film undertekster på 24 sprog og deres fremvisninger arrangeres på tværs af Europa for at hjælpe med kendskabet til filmene udover deres nationale marked. Dermed fremmer LUX-filmprisen europæiske film, gør filmene tilgængelige for et større publikum på tværs af sprog og kulturer og opfordrer til debat om værdier og sociale problemstillinger i Europa.