Hvem er hvem: Overblik over Parlamentets lederskab 

Ajourført den: 
 
Oprettet:   
 

MEP'erne valgte ny formand, næstformand og kvæstorer i januar 2022. Tjek vores infografik og se hvem der blev valgt til nøgleposterne i Parlamentet.

Hvem er hvem Præsidiet

Formanden vælges for en periode på to og et halvt år, som kan forlænges

 

Sammen med formanden for Parlamentet udgør næstformændene og kvæstorerne det magtfulde Præsidie i Parlamentet, der træffer beslutninger om de interne og organisatoriske dele af institutionen. Mens formanden har overblikket over Parlamentets arbejde og repræsenterer det eksternt og i juridiske anliggender, kan han uddelegere visse pligter til næstformændene. De kan også være stand-in for ham under plenarsessionerne. Kvæstorerne har imidlertid at gøre med de finansielle og administrative forhold vedrørende MEP'erne.

Klik på deres navne eller billede og find ud af, hvad deres ansvar i Præsidiet er.

Alle disse poster løber over to-et-halvt år, dvs. MEP'erne stemmer for en ny formand, næstformænd og kvæstorer ved indgangen til en ny periode og i midten af den.

I januar 2023 stemte MEP'erne for Marc Angel (S&D, Luxembourg) som Parlamentets nye næstformand til at erstatte Eva Kaili (løsgænger, Grækenland), hvis periode som næstformand blev ophævet i december 2022.

Victor Negrescu (S&D, Rumænien) blev valgt til kvæstor i november 2023 og overtager posten efter Monika Beňová (løsgænger, Slovakiet).