Næste uge i Strasbourg: Brexit, EU's budget og Sakharov-prisen 

 
 

Den seneste udvikling for Brexit, afstemning om EU's budget og evaluering af Juncker-Kommissionen er på dagsordenen d. 21.-24. oktober i Strasbourg.

Brexit

Efter afstemningen i det britiske underhus d. 19. oktober, kommer Brexit på dagsordenen.


EU-topmøde

Tirsdag vil MEP'erne debattere udfaldet af EU-topmødet, inklusiv Brexit, EU's flerårige budget og klimaforandringer.


Jean-Claude Juncker

MEP'erne vil også evaluere det arbejde, der er blevet gjort af kommissionsformand Jean-Claude Juncker i løbet af hans femårige periode. Den næste Kommission med Ursula von der Leyen i spidsen ventes at tiltræde d. 1. december.


Budget

Tirsdag vil MEP'erne debattere EU's budget for 2020 og stemme om Parlamentets holdning onsdag .


Skatter

Tirsdag vil Parlamentet debattere lovgivningen på området for beskatning af multinationale selskaer. Torsdag vil de stemme om en betænkning på området.


Syrien

Onsdag vil Parlamentet diskutere det tyrkiske militærs operation ved den syriske grænse og dets konsekvenser. De vil stemme om en betænkning torsdag.


Thomas Cook

Mandag vil MEP'erne diskutere turisme, luftfarts- og vejtransport efter at Thomas Cook er gået bankerot.


Udvidelse

Onsdag vil Parlamentet  diskutere EU-udvidelsesmuligheder for Albanien og Nordmakedonien, efter EU-lederne ikke kunne blive enige om at påbegynde medlemskabsforhandlinger.


Sakharov-prisen

Torsdag ved frokosttid vil Parlamentets formand David Sassoli annoncere vinderen af Sakharov-prisen for Tankefrihed 2019. Årets finalister er Ilham Tohti, en fængslet økonom, der kæmper for  Uyghur-folkets rettigheder i Kina, The Restorers, fem kenyanske studerende der udbreder kendskabet til konsekvenserne af omskæring af kvinder, og de brasilianske politiske aktivister Marielle Franco, Chief Raoni og Claudelice Silva dos Santos.