Karlsprisen for unge 2020: Ansøg nu 

 
 

Er du mellem 16-30 år og arbejder på et projekt med en europæisk dimension? Deltag i konkurrencen om Karlsprisen for unge og vind en tur til Aachen.

Vinderne af Karlsprisen for unge 2019  

Prisen

Karlsprisen for unge, der arrangeres af Europa-Parlamentet og Stiftelsen for Den Internationale Karlspris i Aachen, og uddeles hvert år til et europæisk projekt af unge mellem 16-30 år. De vindende projekter viser praktiske eksempler på den europæiske integrationsproces. Du kan indsende dit projekt mellem d. 6. november og 31. januar.

Tre vindere vil blive valgt ud af 28 projekter nomineret af de nationale juryer. Repræsentanter fra alle de 28 projekter vil blive inviteret til prisoverrækkelsesceremonien i Aachen i maj 2020.

Vinderprojektet løber med en præmie på 7.500 euro, andenpladsen får 5.000 euro og tredjepladsen 2.500 euro.


Reglerne

Projekter kan indsendes individuelt, men helst gruppevis. De bør fremme europæisk og international forståelse, fremme udviklingen af en fælles følelse af europæisk identitet og integration, tjene som forbillede for unge, der bor i Europa, og give praktiske eksempler på europæere, der lever sammen i et fællesskab.

Du kan finde mere information om reglerne, og hvordan du deltager på Karlsprisens hjemmeside.


Vinderne af Karlsprisen for unge i 2019

I år gik førstepræmien til projektet Europhonica (RadUni – Associazione Operatori Radiofonici Universiari) fra Italien, et fælles radioprogram, der giver uafhængige studenter- og universitetsmedier mulighed for at komme til orde. Andenpræmien gik til det finske projekt Dit europæiske medborgerskab, der giver finske unge mulighed for at lære om EU's beslutningsproces og europæiske kulturer på en spændende og konkret måde og tredjepladsen gik til det østrigske projekt Muslimer mod antisemitisme, Muslimische Jugend Österreich.


Sociale medier

Følg også med på de sociale medier via hashtagget #ECYP2019.

Kalender 
  • Ansøgningsperioden åbnes: 6. november 
  • Deadline for ansøgningsfristen: 31. januar 2020 
  • De nationale vinderne udvælges af de nationale jurier: 20. marts 2020 
  • Prisoverrækkelsesceremoni i Aachen, Tyskland: 19. maj 2020