Plenarhøjdepunkter: Genopretningspakke, beredskabsbudget og apps  

 
 

MEP'erne opfordrede til at få en €2 billioner stor genopretningspakke efter Covid-19 pandemien ved maj måneds plenarsession.

Plenarsession i maj.  

COVID-19 genopretningspakke

Parlamentet vil have en en €2 billioner stor genopretningspakke efter Covid-19 pandemien til at redde Europas økonomi. I en betænkning vedtaget fredag, sagde MEP'erne, at pengene først og fremmest bør være tilskud og advarede Kommissionen mod at bruge misledende tal.

Beredskabsplan for EU's budget

MEP'erne vil have Kommissionen til at lave en beredskabsplan så finansieringen med EU-midler kan fortsætte efter 1. januar 2021, selv hvis der ikke er en aftale om EU's langsigtede budget. Ideen bag handler om at sikre, at modtagerne såsom enkeltpersoner og organisationer har et sikkerhedsnet fra EU's programmer, de kan regne med.

Kontaktsporingsapps

Kontaktsporingsapps til at spore smittekilder af coronavirussen skal respektere folks privatliv og personlige data, sagde MEP'erne i en debat torsdag.

Vacciner og behandlinger

MEP'erne diskuterede torsdag, hvordan det er muligt at forbedre udviklingen af vacciner og medicin til behandling af Covid-19 og understregede behovet for lige adgang for alle.

Ungarn

MEP'erne opfordrede Kommissionen og Rådet til at beskytte retsstaten i Ungarn. I en debat torsdag understregede mange medlemmer, at landets nødtiltag grundet coronakrisen ikke lever op til EU's regler.

Transport

Parlamentet godkendte fredag tiltag til at lette krav for transportsektoren bl.a. for flyselskaber, skibe og jernbaneselskaber for at minimere effekterne af pandemien.