Parlamentet i denne uge: Brexit, Covid-19 og vejtransport 

 
 

MEP'erne vil stemme om anbefalinger til de fortsatte forhandlinger mellem EU og Storbritannien, regler for vejtransportsektoren og klassificering af Covid-19.

Parlamentet i denne uge  

Forud for plenarforsamlingen i næste uge vil udenrigsudvalget og handelsudvalget stemme om anbefalinger til de fortsatte forhandlinger om det fremtidige forhold til Storbritannien.

Torsdag vil Beskæftigelsesudvalget beslutte, om det vil bakke op om Kommissionens forslag om at klassificere Covid-19 som tilhørende risikogruppe 3 eller 4, hvilket har betydning for graden af sundheds- og beskyttelsestiltag for arbejdere.

Den Europæiske Centralbanks formand Christine Lagarde vil diskutere bankens respons til Covid-19 udbruddet med Økonomiudvalget mandag. Tirsdag vil MEP'erne stemme om ændringer til regler for kapitalkrav for bankerne, der skal gøre det lettere for dem at støtte virksomheder og husholdninger.

Mandag vil Transportudvalget sremme om den aftale, der er indgået med EU-landene om nye vejtransportregler. De nye regler dækker bl.a. hviletider for chauffører, information om elektronisk gods og definerer hvornår reglerne for udstationerede arbejdere gælder.