Sassoli opfordrer til handling for genopretningen: "Borgerne forventer det"  

 
 

Parlamentets formand David Sassoli opfordrede EU's ledere til handling for Europas genopretning efter Covid-19 krisen.

Parlamentets formand David Sassoli til EU-topmøde.  

David Sassoli adresserede EU's regeringsledere ved begyndelsen af videokonferencen i Rådet d. 19. juni til at diskutere Europas genopretningsplan og EU's næste langsigtede budget. 

“Tid er en luksus, vi ikke har råd til,” sagde han. “Vi skal handle hurtigt og beslutsomt, da EU's borgere, virksomheder og økonomier har brug for et hurtigt modsvar. Nu er det tid til, at vi leverer.”

David Sassoli kaldte Kommissionens forslag for “ambitiøst”, men tilføjede: “Vi mener, at det kun ridser overfladen af, hvad der er behov for at gøre.”

Formanden talte også imod lån som en del af genopretningsplanerne. “Parlamentet understreger, at en fælles gæld skal tilbagebetales på en fair måde uden at overbebyrde fremtidige generationer,” sagde han.

“Lad os ikke glemme at lån vil give en asymetrisk påvirkning på gældsplagede lande, der vil gøre det dyrere for hele EU. Vi har mulighed for at gøre EU mere lige nu. Vi skal benytte muligheden for at introducere nye egne indtægtskilder.”

David Sassoli sagde, at introduktionen af nye egne indtægtskilder for EU er “en forudsætning” for at få en aftale om EU's langsigtede budget.

“Lige nu er der ikke tid til at udvande vores ambitioner. Vi skal vise vores borgere værdien af Europa og vores evne til at finde på løsninger, der betyder noget i deres liv.”

Formanden adresserede ligeledes forhandlingerne om det fremtidige forhold til Storbritannien. “Vi vil kæmpe for en ambitiøs og omfattende aftale på linje med forpligtelserne i den fælles politiske erklæring. Vi tror, at det er det bedste udfald for begge parter, selvom tiden er knap. Med beslutsomhed er det muligt.”