Konferencen om Europas fremtid: Giv din mening til kende 

 
 

Del dine holdninger om EU, afhold arrangementer på tværs af Europa og diskuter med andre på Konferencen om Europas fremtids nye digitale platform.

"Fremtiden er i dine hænder" © Westend61/AdobeStock  

Platformen, der blev lanceret den 19. april, er et flersproget knudepunkt for Konferencen om Europas fremtid, der vil gøre det muligt for alle at deltage og komme med forslag til, hvilke ændringer der skal til i EU. Europæerne får også mulighed for at se, hvad andre foreslår, mulighed for at kommentere på det og anbefale idéer.

EU-institutionerne har forpligtet sig til at lytte til, hvad borgerne har at sige og følge op på de anbefalinger, der modtages. Konferencen forventes at slutte i foråret 2022.

Hvordan giver du din mening til kende?

Vælg et emne der interesserer dig. Det kan være alt lige fra klimaforandringer, til digitale problemstillinger og demokratiet i EU. Hvis du ikke ser en kategori for dit emne, kan du dele dine synspunkter under kategorien 'Andre idéer'.

Når du er inde under en specifik kategori, kan du læse introduktionen om den og udforske nogle brugbare links. Under 'Idéer'-fanen kan du dele dine synspunkter og se andres idéer. Du kan deltage i diskussionen ved at kommentere eller stemme på en idé, du synes om, så flere personer får øje på den.

Du kan slå din kommentar op på de 24 officielle EU-sprog. Alle kommentarer bliver automatisk oversat til de andre sprog.

Under 'Arrangementer'-fanen kan du se, hvilke arrangementer der bliver afholdt online eller tæt på dig, tilmelde dig et arrangement eller forberede dit eget.

Platformen respekterer fuldt ud brugernes privatliv og EU's databeskyttelsesregler.

Hvad sker der, når du sender dit synspunkt?

De indsendte synspunkter og den debat, de skaber, vil blive baggrunden for diskussioner med borgerne i paneldebatter, der vil blive afholdt i EU regionalt, nationalt eller på EU-niveau. Disse paneldebatter vil have medvirkende af forskellig alder, køn, uddannelse og baggrund, så de kan repræsentere hele EU's befolkning.

Konklusionerne fra de forskellige paneler vil blive fremlagt på en af konferencens plenarforsamlinger, der vil samle borgere, EU-repræsentanter og nationale parlamentsmedlemmer. .

Deltag i diskussionen på de sociale medier om konferencen ved brug af hashtagget #FremtidenErDin.