Det fremtidige Erasmus-program: Større budget og flere muligheder 

Ajourført den: 
 
Oprettet:   
 

Fra et større budget til flere muligheder for de dårligst stillede... Lær mere om det nye Erasmus+ program.

Et mere inklusivt Erasmus+ program. ©Ermolaev Alexandr/Adobe Stock  

Parlamentet vedtog det nye Erasmus+ program for 2021-2027 d. 18. maj. Erasmus+ er et vigtigt EU-program, der har været med til at skabe muligheder for unge og øge deres chancer for at få beskæftigelse.

MEP'erne fik forhandlet yderligere €1,7 mia. til programmet, så det næsten er fordoblet i forhold til budgettet fra perioden 2014-2020. Dette skal gøre det muligt for næsten 10 mio. mennesker at deltage i programmets aktiviteter de næste syv år inklusiv studerende, professorer, lærere og praktikanter i alle sektorer.


Hvad er Erasmus+?

Erasmus+ er et EU-program, der støtter uddannelse, oplæring, unge og sport i Europa. Det begyndte som et udvekslingsprogram i 1987, og siden 2014 har programmet også tilbud til lærere, praktikanter og frivillige i alle aldre.

Mere end 9 millioner mennesker har deltaget i et Erasmus+ program de seneste 30 år, og næsten 940.000 fik gavn af programmet alene i 2019. Programmets geografiske omfang dækker i øjeblikket 32 lande (alle de 27 EU-medlemslande såvel som Tyrkiet, Nordmakedonien, Norge, Island og Liechtenstein) og er også åbent for partnerlande i hele verden.

Ifølge EU-Kommissionen får en ud af tre Erasmus-praktikanter tilbudt en stilling det sted, hvor de havde en praktikplads, og fem år efter endt uddannelse, har de, der studerende eller var i praktik med Erasmus-programmet, 23% større chance for at være i beskæftigelse sammenlignet med dem, der ikke var.


Hvordan kan du ansøge?

Erasmus+ har tilbud til både enkeltpersoner og organisationer fra hele verden. Men afhængigt af hvilken del af programmet, din ansøgning omhandler, kan forberedelsen og ansøgningsproceduren være forskellig. Få mere information her.