Artikler 

Glædelig digital, jul!        

Rejs, shop, se og tal i hele EU uden begrænsninger og ekstra omkostninger. Det er det, EU’s indre digitale marked handler om, og hvad Parlamentet kæmper for.

Det digitale indre marked er et varmt emne. Kommissionen understreger, at strategien skal opfattes som en pakke ©BELGA_EASYFOTOSTOCK        

Strategien for et digitalt indre marked skal bidrage til at fremme innovation og begrænse bureaukratiet for nystartede virksomheder, men også sikre forbrugernes valgmuligheder og beskyttelse. Europa-Parlamentet har hilst den strategi, som Europa-Kommissionen foreslog i 2015 velkommen og udarbejdet en initiativbetænkning. Betænkningen vil indgå i de kommende lovforslag, som ikke kan træde i kraft uden Parlamentets godkendelse.

goldfish in e-commerce cart concept ©AP Images/ European Union-EP        

Mere og mere af vores daglige liv er centreret omkring internettet. Selv om der ikke er fysiske grænser, er der stadig mange udfordringer. En af udfordringerne er geoblokering. Når vi ønsker at købe et produkt eller en tjeneste online, bliver vi ofte forhindret heri, fordi sælgeren befinder sig i et andet land. Onsdag debatterede MEP'erne nye forslag fra Europa-Kommissionen, som indeholder regler for at tackle uberettiget geoblokering og bringe os et skridt nærmere et digitalt indre marked.

Det indre marked fylder 25: Mange succeser, nye udfordringer forude        

EU’s indre marked, der i høj grad anses for at være et af EU’s mest succesfulde ideer, fejrer i år 25 års jubilæum.

Artikler 

Digital ordbog: "cloud computing". Vi guider dig her igennem de vigtigste begreber! ©BELGA_Zoonar_N_Menijes        

Mere end 315 mio. europæere bruger internettet. For at sikre mulighederne i den digitale tidsalder til at skabe vækst og arbejdspladser fremlagde Kommissionen i 2015 en strategi for det indre digitale marked. Parlamentet og Rådet blev enige om at forbyde roaminggebyrer i 2017 og garantere ligebehandling af al internettrafik. Den 25.5.vil MEP'er på plenarmødet diskutere nye forslag fra Kommissionen for yderligere at øge e-handel.Vi præsenterer her den ”digitale ordbog” forud for debatten.

A man with mobile phone at sunrise on a mountain top, Breitenstein Mountain, Bavaria, Germany ©BELGA/imagebroker/H.Kuhbauch        

Europa-Parlamentet stemmer den 3. april om en pakke af nye regler, der vil påvirke markedet for telekommunikation. Internet-udbydere bør ikke længere være i stand til at blokere eller sinke internettjenester og "roamingtakster" bør afskaffes fra den 15. december 2015. Hvis du ønsker at vide mere om de nye regler, kan du læse mere i vores Q & A.

Artikler 

Vil et større indre onlinemarked give bedre muligheder for de europæiske virksomheder?        

Tirsdag d. 19. maj debatterede MEP’erne, hvordan man kan fjerne de forhindringer, der står i vejen for en stærkere online økonomi og indre onlinemarked i EU. Parlamentet mødtes med EU-Kommissionens næstformand Andrus Ansip. Kommissionen præsenterede sin strategi tidligere i maj måned og er også på Det Europæiske Råds dagsorden, når de mødes d. 25.-25. juni. Parlamentet planlægger at svare med en initiativbetænkning.