Digitalt indre marked 
Styrkelse af vækst og konkurrencedygtighed 

Økonomi  Ajourført den: 
 
Oprettet:   

Hvordan skaber Europa et digitalt indre marked?Find ud af mere om Europa-Parlamentets arbejde om roaming, netneutralitet, innovation, e-handel, geoblokering.

Artikler 

       

Rejs, shop, se og tal i hele EU uden begrænsninger og ekstra omkostninger. Det er det, EU’s indre digitale marked handler om, og hvad Parlamentet kæmper for.

       

Strategien for et digitalt indre marked skal bidrage til at fremme innovation og begrænse bureaukratiet for nystartede virksomheder, men også sikre forbrugernes valgmuligheder og beskyttelse. Europa-Parlamentet har hilst den strategi, som Europa-Kommissionen foreslog i 2015 velkommen og udarbejdet en initiativbetænkning. Betænkningen vil indgå i de kommende lovforslag, som ikke kan træde i kraft uden Parlamentets godkendelse.

       

EU’s indre marked, der i høj grad anses for at være et af EU’s mest succesfulde ideer, fejrer i år 25 års jubilæum.

       

Mere og mere af vores daglige liv er centreret omkring internettet. Selv om der ikke er fysiske grænser, er der stadig mange udfordringer. En af udfordringerne er geoblokering. Når vi ønsker at købe et produkt eller en tjeneste online, bliver vi ofte forhindret heri, fordi sælgeren befinder sig i et andet land. Onsdag debatterede MEP'erne nye forslag fra Europa-Kommissionen, som indeholder regler for at tackle uberettiget geoblokering og bringe os et skridt nærmere et digitalt indre marked.

Videoer 

       
(Videoens varighed:) 

Artikler 

       

Mere end 315 mio. europæere bruger internettet. For at sikre mulighederne i den digitale tidsalder til at skabe vækst og arbejdspladser fremlagde Kommissionen i 2015 en strategi for det indre digitale marked. Parlamentet og Rådet blev enige om at forbyde roaminggebyrer i 2017 og garantere ligebehandling af al internettrafik. Den 25.5.vil MEP'er på plenarmødet diskutere nye forslag fra Kommissionen for yderligere at øge e-handel.Vi præsenterer her den ”digitale ordbog” forud for debatten.

Artikler 

       

Tirsdag d. 19. maj debatterede MEP’erne, hvordan man kan fjerne de forhindringer, der står i vejen for en stærkere online økonomi og indre onlinemarked i EU. Parlamentet mødtes med EU-Kommissionens næstformand Andrus Ansip. Kommissionen præsenterede sin strategi tidligere i maj måned og er også på Det Europæiske Råds dagsorden, når de mødes d. 25.-25. juni. Parlamentet planlægger at svare med en initiativbetænkning.

Videoer