Nye regler skal gøre returnering af defekte varer lettere 

 
 

Del denne side: 

Nye regler, der skal forbedre dine rettigheder, når du shopper i EU, er klar til at blive forhandlet, efter Parlamentets godkendelse.

Ny køleskabsdør ©AP Images/European Union-EP 

I øjeblikket er der forskellige regler i EU, når det kommer til returnering af defekte varer, afhængigt af, hvor du er, og om du handlede online eller offline. Der kan også være forskel på, om du har krav på at få en vare repareret, erstattet og hvor længe, dine rettigheder gælder.  

Nye regler skal gøre shoppingen ensartet overalt i EU og dække både online- og offline-køb. De vil styrke forbrugerrettighederne ved:

  • at give et frit valg af af løsninger: reparation eller erstatning, og hvis en vare ikke kan blive repareret ordentligt, kan man få en prisreduktion eller pengene tilbage.

  • at gøre forbrugeren fri for at bevise, at varen var defekt på købs- eller leveringstidspunktet.

Hvis en forbruger f.eks. køber en fryser i den lokale hvidevarebutik, vil forbrugeren ifølge den nye forbrugerlov få op til et år (mod tidligere seks måneder) til at bede om en reparation eller et nyt produkt gratis, uden at skulle bevise, at varen var defekt på købstidspunktet. De samme regler vil også gælde, hvis fryseren var købt på nettet.  

Under EU-reglerne er det forhandleren, der har ansvaret, hvis et produkt er defekt inden for de første to år, men køberen kan blive nødt til at bevise i det andet år, at defekten ikke er hans eller hendes ansvar.

De nye handelsregler kommer i kølvandet på ophævelsen af geoblokering for online-shopping: Restriktioner for online-shopping baseret på nationalitet, bopæl eller hvor ens forbindelse er sat op, vil forsvinde ved udgangen af 2018.

Ordføreren på området, Pascal Arimont (EPP, Belgien), forklarer hvordan de nye regler fungerer:

De nye ensartede regler skal også give retsmæssig sikkerhed for alle forhandlere, om de er store eller små, online eller offline:

”De sikrer lige konkurrence for virksomhederne ved at give dem mere lovmæssig sikkerhed og tiltro til at begive sig ind i handel på tværs af grænserne. Ved at rive barriererne ned støtter vi især de små virksomheder og giver dem mulighed for at få deres andel af online-salget ved siden af giganter som Amazon,” siger Pascal Arimont.

Reglerne gælder håndgribelige varer. For digitale varer er Parlamentet, Kommissionen og Rådet i forhandlingsfasen. Her vil de handlende få ret til at få deres køb af produkter som spil, apps og sange repararet eller få mulighed for at få pengene retur, hvis de er købt i EU og ikke virker.