Schengen: Smarte grænser skal give større beskyttelse 

 
 

For at styrke sikkerheden vil EU have et nyt indgangs-udgangssystem ved Schengens ydre grænser. Tjek vores video for mere information.

Et stigende antal ikke-EU borgere kommer til EU via Schengen-området, og bekymringer om sikkerheden er blevet rejst de seneste år med hensyn til EU’s eksterne grænser, hvilket har skabt et behov for at finde på nye regler.


Indgang-udgangssystemet (EES)

 

  • Det nye system vil registrere information ved indgang, udgang og ved afvisning af adgang for ikke-EU borgere både for rejsende, der er påkrævet visa, og dem der ikke er, når de krydser de ydre Schengen-grænser.
  • Det vil også øge hastigheden for og styrke grænsekontrollen, da det vil erstatte stemplinger i pas med et elektronisk system, der gemmer al data på de rejsende for at kunne muliggøre hurtigere adgang, men samtidig fange de, der bliver for længe eller har snydt med deres identitetspapirer.

  • EES vil også sørge for at tjekke, at varigheden på et godkendt ophold inden for Schengen bliver overholdt (90 dage inden for en given periode på 180 dage).


”Det er en måde for myndighederne at få adgang til denne data, og ved at tjekke den data med anden information, kan advarsler forekomme hurtigere,” siger Agustín Díaz De Mera García Consuegra (EPP, Spanien), der er ordfører på området.


"Det vil også gøre det lettere at forebygge, at angreb som ved det berlinske julemarked kan ske, hvor vi fandt ud af, terroristen havde brugt 15 forskellige identiteter.”


Se mere i vores video.